Αρχική Ν. Ηλείας Ηλεία: Την Τρίτη στον Ανακριτή Μεσολογγίου οι 6 συλληφθέντες για ναρκωτικά

Ηλεία: Την Τρίτη στον Ανακριτή Μεσολογγίου οι 6 συλληφθέντες για ναρκωτικά

Στον Ανακριτή Μεσολογγίου θα απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη οι έξι συλληφθέντες, ηλικίας από 37 έως 63 ετών, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Δυτική Ελλάδα.

Εις βάρος τους έχει σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για το αδίκημα της διακίνησης, κατοχής, μεταφοράς και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για την παράβαση του νόμου περί όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε συνελήφθησαν προχθές στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, δύο εκ των οποίων Ηλείοι κα ένας ενεργείας αστυνομικός με καταγωγή από την Αιτ/νία, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Ο έκτος είναι επίσης Ηλείος και κρατούμενος φυλακών. Επιπλέον, αναζητείται 38χρονη Ελληνίδα, συνεργός των δραστών, σε βάρος της οποίας έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών. Συνδρομή στις έρευνες παρείχαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και του Τμήματος
Ασφαλείας Μεσολογγίου.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, προέκυψε ότι οι δράστες τους τελευταίους μήνες διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Δυτική Ελλάδα. Σε δασική περιοχή στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, εντοπίστηκε χώρος ανενεργής φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, με εμφανείς ενδείξεις ότι κατά το παρελθόν είχαν καλλιεργηθεί δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας.

Επιπλέον, σε κοντινή απόσταση από τη  φυτεία, μέσα στο δάσος,  εντοπίστηκαν  25 σάκοι κρυμμένοι κάτω από πράσινο δίχτυ και νάιλον καλύμματα και περιείχαν 125 κιλά και 500 γραμμάρια κάνναβης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το οικονομικό όφελος από τις ποσότητες που σχεδίασαν να διοχετεύσουν παρανόμως, ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι και στην αποθήκη του συλληφθέντος αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 264 γραμμάρια κάνναβης, πολεμικό τουφέκι με 32 πολεμικά φυσίγγια και 50 φυσίγγια πιστολιού.

Παράλληλα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται άμεσα η διοικητική διαδικασία, σε βάρος του συλληφθέντος αστυνομικού, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.

Πηγή: patrisnews.com