Αρχική Ν. Αργολίδος Δήμος Άργους-Μυκηνών: «Επιβεβλημένη η αποψίλωση για την αποφυγή πυρκαγιάς»

Δήμος Άργους-Μυκηνών: «Επιβεβλημένη η αποψίλωση για την αποφυγή πυρκαγιάς»

Η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει  και δια τούτο υπενθυμίζουμε στους πολίτες την υποχρέωση  καθαρισμού των οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σημειώνεται, ότι η παραπάνω δράση είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την υπ’ αρ. 4/2012 Πυροσβεστική διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012 Τεύχος Β), η οποία ορίζει πώς:

«οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά».

Στην απευκταία περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, θα πρέπει να ισχύσουν και να εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και οι παραβάτες να τιμωρηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Σε περίπτωση παράλειψης της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων ο Δήμος Άργους Μυκηνών θα προβεί σε καθαρισμό και θα καταλογίσει την δαπάνη στον υπόχρεο.

Προηγούμενο άρθροΜάθε πού ψηφίζεις – Ο χάρτης με τα 21.500 εκλογικά τμήματα
Επόμενο άρθροΛιμεναρχείο Κιάτου: Δεν έχει μολυνθεί η παραλία της Συκιάς – Δείτε τον λόγο που ξεβράστηκαν νεκρά ψάρια…