Αρχική Ν. Αρκαδίας Βανδαλισμό μνημείου στην Κυνουρία καταγγέλλει το ΚΚΕ

Βανδαλισμό μνημείου στην Κυνουρία καταγγέλλει το ΚΚΕ

Καταγγελία της ΚΟΒ Βόρειας Κυνουρίας του ΚΚΕ για το βανδαλισμό μνημείου προς τιμήν μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Θρασύδειλα φασιστοειδή βεβήλωσαν για μια ακόμα φορά χθες, Πέμπτη 4 Ιουλίου, το μνημείο που έστησε η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ στο Χάνι του Κουλουρά προς τιμήν των Ιωάννη Άρχοντα (Τασόγιαννη), Ιωάννη Σάγκα (Νικηταρά) και των άλλων μαχητών του ΔΣΕ με καταγωγή από τα χωριά της περιοχής.

Η ΚΟΒ Βόρειας Κυνουρίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη θρασύδειλη ενέργεια των βανδάλων που αμαύρωσαν το μνημείο προσπαθώντας αρχικά να το σπάσουν και αφού απέτυχαν του έριξαν μπογιά. 

Η κίνηση αυτή δε γίνεται τυχαία τρεις μόλις μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου. Ξεσπούν στα μάρμαρα, γιατί φοβούνται την εργατική τάξη και την πρωτοπορία της, το ΚΚΕ. Τους μηνύουμε πως όσες φορές και να τα βεβηλώσουν, άλλες τόσες  θα τα ξαναφτιάξουμε. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο το πείσμα μας στους σκληρούς αγώνες που είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε απέναντι σε όποια νέα κυβέρνηση, για να μπει φρένο στη λεηλασία του λαού.

Η ιστορία του εργατικού επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Αρκαδία είναι μεγάλη και ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών. Αυτούς τιμήσαμε με την ανέγερση του μνημείου, αυτούς τίμησαν με την παρουσία τους οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ στα αποκαλυπτήριά του, οι δεκάδες συγγενείς αυτών των ανθρώπων αλλά και όλοι αυτοί που συνέβαλαν στην ανέγερση και στην ανακατασκευή του μνημείου, άσχετα αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ.

Οι εχθροί του λαού γνωρίζουν ότι αυτά τα παλικάρια γεννήθηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ, ότι το παράδειγμά τους εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για την ανιδιοτέλεια, την αφοβία απέναντι στον αντίπαλο, την αγάπη στο φτωχό λαό, την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Αυτοί οι δεσμοί δεν σβήνουν με μπογιά όσα μνημεία και αν βεβηλώσουν στα κρυφά.

Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να γνωρίσει ο λαός μας την αληθινή ιστορία, ενάντια στους παραχαράκτες της. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατά του φασισμού και του ναζισμού, για την εργατική εξουσία.

Οι κατακτήσεις έρχονται μόνο με αγώνες, αλλά τους αγώνες στηρίζει με συνέπεια μόνο το ΚΚΕ και αυτό το έχει αποδείξει στα 100 χρόνια της ιστορίας του.

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, που θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό και δημοκρατικό, κάθε εργαζόμενο ή άνεργο και ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους, να καταδικάσουν με την ψήφο τους την τρομοκράτηση του λαού, όποια μορφή και αν παίρνει, από οποιονδήποτε χώρο και αν προέρχεται, και να κάνει δική του υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Η μόνη κερδισμένη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ!
Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΚΟΒ Βόρειας Κυνουρίας

*Φώτο αρχείου
Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Προηγούμενο άρθροΑργολίδα: Πυρκαγιά στο Σταυροπόδι από κεραυνό
Επόμενο άρθροTώρα: Έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ έξω από τα δικαστήρια Κορίνθου: Χωρίς ρεύμα το κέντρο