Αρχική Ν. Κορινθίας Στο Κιάτο περιόδευσε ο υπ. βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Νίκος Ταγαράς (εικόνες)

Στο Κιάτο περιόδευσε ο υπ. βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Νίκος Ταγαράς (εικόνες)

Τον κύκλο των περιοδειών του στην Δυτική Κορινθία ολοκλήρωσε την Τετάρτη 3 Ιουλίου ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία Νίκος Ταγαράς, επισκεπτόμενος το Σούλι, το Κρυονέρι, το Μελίσσι και το Κιάτο. Σήμερα το πρωί ο κ. Ταγαράς μίλησε στον Συνοικισμό της Κορίνθου, ενώ αύριο Παρασκευή η προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώνεται με την κεντρική ομιλία του πρ. αν. Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην γενέτειρά του, το Χιλιομόδι.   

Όπως σε κάθε ομιλία του κ. Ταγαρά έτσι και αυτές, ύστερα από μια σύντομη εισήγηση, εξελίχτηκαν σε διάλογο με τους κατοίκους, καθώς ο υπ. Βουλευτής θέλει να συζητά μαζί τους για όσα τους απασχολούν. Σε αυτόν διάλογο φάνηκε καθαρά πως η ελληνική κοινωνία είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω της το παρελθόν που μας έφερε στην καταστροφή και να προχωρήσει μπροστά.

O κ. Ταγαράς τόνισε την ανάγκη ενότητας και συσπείρωσης όλων των δυνάμεων, ώστε να πετύχουμε τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι εκεί καθρεφτίζεται η απαίτηση της κοινωνίας να βγει από το αδιέξοδο: «Αυτό το πρόγραμμα θα αποτελέσει την βάση, για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα και θα βασίζεται σε τρεις προτεραιότητες: να ανακουφίσουμε τους πολίτες από τα φορολογικά βάρη, να φτιάξουμε ένα κράτος που δεν θα τους ταλαιπωρεί και να εμπεδώσουμε ξανά αίσθημα ασφάλειας με την ευρεία και την στενή έννοια…».

Παρουσιάζοντας πτυχές του έργου που επιτελέστηκε στην διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο κ. Ταγαράς ανέφερε πως λύθηκαν εκκρεμότητες δεκαετιών. Μία από αυτές είχε άμεσο αντίκτυπο και για τους αγρότες της Κορινθίας και αφορά την νομιμοποίηση των εκχερσώσεων, που είχαν γίνει στο διάστημα από το 1975 μέχρι το 2007: «Για να στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα προχωρήσαμε στην νομιμοποίηση των εκτάσεων που είχαν εκχερσωθεί πριν από δεκαετίες. Σταματήσαμε δικαστικές αποφάσεις, διαγράψαμε πρόστιμα και πλέον με ένα ελάχιστο τίμημα, που θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει νέος δάσος, σε μέρος που θα μας υποδείξει ο Δασάρχης, μπορεί να συνεχίσει να καλλιεργεί. Με μόνη προϋπόθεση να παραμείνει η χρήση γεωργική…», σημείωσε  ο κ. Ταγαράς.

Ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας ήταν ξεκάθαρος στο ζήτημα της Ασφάλειας, το οποίο, απασχολεί όλους τους κατοίκους του νομού μας. «Έχουν δίκιο οι πολίτες. Μιλάμε για ανάπτυξη και επενδύσεις. Αλλά κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να δημιουργήσει ελεύθερα αν δεν ξέρει πως ο κόπος του και η προσπάθειά του θα είναι προστατευμένα και δεν θα είναι στο έλεος του οποιουδήποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ακόμα την σημασία που δίνει η Ν.Δ. στην κατάργηση του ασύλου, όχι μόνο επειδή αυτό αξιοποιείται για να προφυλάσσει εγκληματίες, οι οποίοι προετοιμάζουν εκεί με ασφάλεια τις επιθέσεις τους κατά της ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και επειδή στην πραγματικότητα έχει διαλύσει τα πανεπιστήμια. «Και για εμάς, τη Νέα Δημοκρατία, τα ανοιχτά, καλά, δημόσια πανεπιστήμια είναι απόλυτη προτεραιότητα, γιατί μέσα από την γνώση και την μόρφωση θα φτιάξουμε καλύτερους πολίτες του αύριο…».  

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Νίκου Ταγαρά
υπ. Βουλευτή Ν. Κορινθίας
πρ. αν. Υπουργού ΠΕΚΑ
πρ. Νομάρχη Κορινθίας