Αρχική Ν. Λακωνίας Οι δέκα στόχοι του υποψήφιου βουλευτή ΝΔ Γιάννη Κουλιζάκου για τη Λακωνία…

Οι δέκα στόχοι του υποψήφιου βουλευτή ΝΔ Γιάννη Κουλιζάκου για τη Λακωνία…

Ο υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας με την ΝΔ, Γιάννης Κουλιζάκος, αναφέρεται στους 10 πρωταρχικούς στόχους που έχει θέσει ο ίδιος για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας:

  1. Να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για τη δυναμική πρόοδο του τόπου μου  με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και πολλές ποιοτικές δουλειές. Για να γυρίσει σελίδα η Λακωνία περνώντας σε ένα μοντέλο παραγωγής και ευκαιριών.
  2. Να αγωνιστώ για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας  που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας που έχει ανάγκη ο τόπος.
  3. Να ενισχύσω την προσπάθεια στήριξης του  πρωτογενούς  τομέα που αποτελεί, έναν από τους βασικούς οικονομικούς πυλώνες του νομού Λακωνίας  και να εργαστώ συστηματικά για την ανάδειξη, προώθηση και προστασία των εξαιρετικής διατροφικής αξίας προΐόντων της λακωνικής γης.
  4. Να δώσω τη μάχη μου για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Γεωργικού Ινστιτούτου στην Λακωνία, που θα απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και θα καλύπτει όλες τις διαδικασίες της αγροτικής παραγωγής.
  5. Να αξιοποιήσω τον ρόλο μου για την καθιέρωση ενός διαδραστικού διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και των τοπικών παραγωγών, μεταποιητών, επιχειρηματιών  ώστε μέσα από συνεχή επικοινωνία να σχεδιάζεται η στρατηγική ανάπτυξη των τομέων.
  6. Να κάνω πράξη το όραμά μου να γίνει η Λακωνία πόλος έλξης τουριστών, πράγμα που θα συμβάλλει και στην οικονομική ανάπτυξή της με την ανάδειξη  των ιστορικών σημείων ολόκληρης της περιοχής μας και τη σύνδεση με τη σύγχρονη ταυτότητά τους, ενοποιώντας όλους τους αρχαιολογικούς  χώρους.
  7. Να εργαστώ για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας για τους συμπολίτες μου με την ενίσχυση των υποβαθμισμένων κέντρων υγείας και των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νομού μας.
  8. Να γίνω η δυνατή φωνή της Λακωνίας για την πάταξη της παραβατικότητας,  την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μου και της έννομης προστασίας των περιουσιών τους με την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του νομού και την επαναλειτουργία αστυνομικών σταθμών .
  9.  Να αγωνιστώ για να γίνει προτεραιότητα η προστασία του απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς περιβάλλοντος της Λακωνίας, των  επιβλητικών κάστρων, όπως της Μονεμβασιάς, του Μυστρά , ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco , του Δέλτα του ποταμού Ευρώτα, έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους στη νότια Ελλάδα, του σπάνιου ορεινού πλούτου και των  δαντελωτών ακρογιαλιών.
  10.  Να κάνω ό,τι μπορώ, για να γίνουν πραγματικότητα όσα ονειρευόμαστε για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Για να φτιάξουμε τη Λακωνία που κάνει υπερήφανους τους κατοίκους της, τη Λακωνία που μας αξίζει.