Αρχική Ν. Αρκαδίας Βρέθηκε λύση για “Τρίπολη-Άστρος”: Η κυκλοφορία θα γίνεται από εργοταξιακό δρόμο στα...

Βρέθηκε λύση για “Τρίπολη-Άστρος”: Η κυκλοφορία θα γίνεται από εργοταξιακό δρόμο στα κάτω Δολιανά (βίντεο)

Μία καθίζηση στο δρόμο “Τρίπολης – Άστρους”, λίγο πριν τα Κάτω Δολιανά, είχε ως αποτέλεσμα να παρθούν αποφάσεις να κλείσει ο δρόμος για το χρονικό διάστημα που θα εκτελούνταν οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου. Το γεγονός ότι θα έπρεπε κάποιος να φτάσει στο Αστρος μέσω Αργολίδας, δημιούργησε μια αναστάτωση, αφού διανύουμε μια τουριστική περίοδο και μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πολύ αρνητική για το Παράλιο Άστρος και την παραλιακή Κυνουρία ευρύτερα.

Τυπικά, ο δρόμος κλείνει λοιπόν, αλλά ουσιαστικά βρέθηκε άτυπα μια λύση, η οποία θα διευκολύνει όλους τους οδηγούς για τις επόμενες ημέρες. Όσοι λοιπόν κινούνται στο δρόμο “Τρίπολης – Άστρους”, από τη Δευτέρα 8/7/2019 και για όσες ημέρες χρειαστεί για να τελειώσουν τα έργα αποκατάστασης της καθίζησης, λίγο πριν τα κάτω Δολιανά, αντί για το δρόμο στο γεφύρι, θα κινούνται σε έναν παράλληλα εργοταξιακό δρόμο μήκους 300 μέτρων.

Αυτός ο δρόμος θα εξυπηρετεί όλα τα οχήματα, όχι μόνο τα ΙΧ, αλλά και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, τα ασθενοφόρα, τα πυροσβεστικά οχήματα.

Κατά συνέπεια, βρέθηκε μία ουσιαστική λύση στο ζήτημα αυτό που από τη μία γλιτώνει την ταλαιπωρία των οδηγών και από την άλλη εξασφαλίζει την ομαλή τουριστική κίνηση για την παραλιακή Κυνουρία.

Για το ζήτημα αυτό έκανε δηλώσεις και εξήγησε όλες τις λεπτομέρειες, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Παναγιώτης Μαντάς.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr