Αρχική Eπικαιρότητα Όλοι ένοχοι για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου – Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα...

Όλοι ένοχοι για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου – Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα οι συγγενείς του

Βγήκε η απόφαση για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου. Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι αποφάσισε το δικαστήριο. Αναγνώριση ελαφρυντικών ζητά η υπεράσπιση.

Την ενοχή βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου και των τριών συγκατηγορουμένων του αποφάσισε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Π.Μ., όπως και πρωτοδίκως για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάστασηαρπαγήςαπόπειραςεκβίασης και της σύστασης συμμορίας.

Αυτή την ώρα το Δικαστήριο μετά από αίτημα τηςυπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου εξετάζει την αναγνώριση ελαφρυντικών με βάσηνέο ποινικό κώδικα και συγκεκριμένα του σύννομου προτέρου βίου, της καλής διαγωγής μετά την πράξη και σε συνθήκες κράτησης και της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης.

Αναγνώριση ελαφρυντικών ζήτησαν και οι υπόλοιποι 3 καταδικασθέντες.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την μη αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων στους κατηγορούμενους. Ειδικά για το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ανέφερε πως  η ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου δεν επαρκεί για την αναγνώριση του ελαφρυντικού, εάν το δικαστήριο αιτιολογημένα κρίνει ότι ο κατηγορούμενος είχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ειδικά για τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση τόνισε «υπήρχε ροπή προς αντικανονική συμπεριφορά. Είχε κατ’ επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη».

Μετά την τοποθέτηση της οι συγγενείς και φίλοι του Μάριου Παπαγεωργίου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΔείτε ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος για την φωτιά στο ΙΧ φορτηγάκι στον Άσσο Κορινθίας
Επόμενο άρθροΑχαΐα: Χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στην παραλία της Καλογριάς