Αρχική Ν. Κορινθίας Διασωληνωμένη γυναίκα στο Νοσοκομείο Κορίνθου περιμένει από χθες να βρει κρεβάτι σε...

Διασωληνωμένη γυναίκα στο Νοσοκομείο Κορίνθου περιμένει από χθες να βρει κρεβάτι σε Μ.Ε.Θ. Αθηνών

Πραγματικά τραγελαφικές καταστάσεις ζούμε στην Ελλάδα του 2019. Χθες το πρωί εισήχθη με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο 63χρονη γυναίκα. Οι γιατροί των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Κορίνθου έπραξαν ό,τι έπρεπε για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της ασθενούς και την υπέβαλλαν σε εξετάσεις.

Στη συνέχεια ενημέρωσαν τους συγγενείς της ότι η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη για την 63χρονη γυναίκα η οποία έπρεπε να μεταφερθεί εσπευσμένα σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Από χθες το πρωί λοιπόν ψαχνουν να βρουν κρεβάτι στην εντατική μονάδα. Οι συγγενείς της προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το υπουργείο υγείας, αλλά όλοι λείπουν σε προεκλογικές εκστρατείες και οι υπάλληλοι έφυγαν χθες το μεσημέρι γιατί έληξε το 8ωρό τους.

Ενας συνάνθρωπός μας λοιπόν, βρίσκεται διασωλημένος σε καταστολή σε δωμάτιο της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κορίνθου, περιμένοντας να πεθάνει αβοηθητος…..

Να σημειώσουμε ότι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου δεν λειτουργεί…λόγω απολύμανσης

Το σύστημα υγείας λειτουργεί ως εξής: Oι εντατικές ορίζονται από ειδική ομάδα σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, ανάλογα τι πρόβλημα υπάρχει και βρίσκονται σε συννενόηση με τα νοσοκομεία. Στη συνέχεια κάνουν τη μεταφορά σε οποιο νοσοκομείο έχει εντατική μονάδα θεραπείας, ανάλογα με την πάθηση. Αυτά είναι τα δεδομένα αλλά το ερώτημα παραμένει

Αν η γυναίκα αυτή ήταν η μάνα, η σύζυγος ενός διάσημου προσώπου, ενός βουλευτή, ενός υπουργού ή κάποιου άλλου διάσημου  θα έβρισκε κρεβάτι στην μονάδα εντατικής θεραπείας;;;

Προς το παρόν η κ. Ολγα πεθαίνει αβοήθητη……

Μιχάλης Φιλιάνδρας

Πηγή: korinthostv.gr

Προηγούμενο άρθροΣτο Ξυλόκαστρο περιόδευσε ο υπ. βουλευτής Κορινθίας με την ΝΔ Νίκος Ταγαράς (εικόνες)
Επόμενο άρθροΝεμέα: 7η Περιφερειακή συνάντηση για Εθελοντική Αιμοδοσία την Δευτέρα 15 Ιουλίου