Αρχική Ν. Κορινθίας Στην Νεμέα περιόδευσε ο Νίκος Ταγαράς (εικόνες)

Στην Νεμέα περιόδευσε ο Νίκος Ταγαράς (εικόνες)

Στα χωριά και την πρωτεύουσα του δήμου Νεμέας περιόδευσε την Δευτέρα 1η Ιουλίου ο  υπ. Βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς, στον δρόμο προς τις εκλογές της Κυριακής. Ο κ. Ταγαράς επισκέφτηκε την Αρχαία Νεμέα, το Καστράκι, την Δάφνη, το Κούτσι και έκλεισε την περιοδεία στη Νεμέα. 

Ο πρ. αν. Υπουργός Περιβάλλοντος συνομίλησε σε ζεστό κλίμα με τους κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αγρότες και του μετέφεραν τα προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους. Δεν παρέλειψε να τονίσει, όμως, την ξεχωριστή σημασία που έχει η Νεμέα για την οικονομία όλης της Κορινθίας, χάρη στην δυναμική που αναπτύσσει το αγιωργίτικο κρασί.

«Ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού τομέα είναι ένα στοίχημα που μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε» είπε ο κ. Ταγαράς και συμπλήρωσε πως είναι πολύ θετικό ότι πολλοί νέοι οινοποιοί, με γνώσεις μάρκετινγκ και διάθεση εξωστρέφειας, έχουν επενδύσει στην οινοποιία, είτε παραλαμβάνοντας τα ηνία από την προηγούμενη γενιά, είτε δημιουργώντας καινούργιες οινοποιητικές μονάδες. 

Ο κ. Ταγαράς ανέφερε ότι ο εκσυγχρονισμός  του πρωτογενούς τομέα -τόσο της γεωργίας όσο και της κτηνοτροφίας- αποτελεί βασικό άξονα στο σχέδιο της επόμενης μέρας για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μιλώντας στους παραγωγούς έδωσε με αδρές γραμμές το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που έχει δύο βασικά σημεία. Το πρώτο αφορά τα κίνητρα που θα δοθούν στους αγρότες, ώστε να δημιουργήσουν ομάδες παραγωγών και συνεργατικά σχήματα, που θα φορολογούνται με 10%. 

Η δεύτερη σημαντική πρωτοβουλία που θα πάρει η ΝΔ για τους αγρότες αφορά την διεκδίκηση από την Ελλάδα της συμμετοχής της σε ειδικά ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης των γεωργών και των κτηνοτρόφων, ώστε να αξιοποιήσουν τη νέα τεχνολογία και να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές.

Οι παραγωγοί ανέφεραν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, με τον υπ. Βουλευτή Κορινθίας να απαντά ότι είναι έντονη η ανάγκη εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει γρήγορα τους αγρότες για τις καταστροφές που υφίστανται.

Κάνοντας αναφορά στο έργο που επιτελέστηκε στην περιοχή στην διάρκεια της θητείας του ο κ. Ταγαράς αναφέρθηκε στα αρδευτικά έργα (δύο δεξαμενές συλλογής και δύο αρδευτικά αυλάκια) που έγιναν στα Αηδόνια και στο Καστράκι και αρδεύουν συνολικά 8.500 στρέμματα. Ανάλογα έργα έγιναν στο Λεόντιο (δεξαμενή και αρδευτικό δίκτυο που αρδεύει 700 στρέμματα) και στο Κούτσι (ασρδευτικό δίκτυο για 700 στρέμματα στην Αλίκιζα).

Από την συζήτηση δεν έλειψε η αναφορά στο Φράγμα Ασωπού με τον κ. Ταγαρά να εξηγεί πως η μεγάλη  καθυστέρηση οφείλεται στην οικονομική κρίση, η οποία οδήγησε σε χρεοκοπία πολλές εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου.

Ωστόσο, χάρη στις ενέργειες που έγιναν στην διάρκεια της θητείας του ως αν. Υπουργός ΠΕΚΑ, το 2014, και έφεραν μια μεγάλη κατασκευαστική (ΑΚΤΩΡ) στην κοινοπραξία, το έργο μπήκε ξανά σε λειτουργία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020.

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Νίκου Ταγαρά
υπ. Βουλευτή Ν. Κορινθίας
πρ. αν. Υπουργού ΠΕΚΑ
πρ. Νομάρχη Κορινθίας