Αρχική Ν. Μεσσηνίας Τσακαλώτος από Καλαμάτα: “Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μόνο φοροελαφρύνσεις, αλλά και κοινωνικό...

Τσακαλώτος από Καλαμάτα: “Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μόνο φοροελαφρύνσεις, αλλά και κοινωνικό κράτος”

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε χθες βράδυ από την Καλαμάτα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών (Β1) τόνισε μεταξύ άλλων: “Δεν είναι καιρός για μηνύματα, αλλά είναι ο καιρός να αποφασίσουμε για τις ζωές μας, για τα παιδιά μας και για τους νέους”.

Στη συνέχεια επέκρινε “τη Ν.Δ. και τα συντηρητικά κόμματα στην Ευρώπη, που έλεγαν ότι θα μειώσουν τους φόρους και θα έχουμε ανάπτυξη, αλλά έκαναν φοροελαφρύνσεις για τους λίγους και λιτότητα για τους πολλούς και στο τέλος προχωρούσαν και σε περικοπές κοινωνικών δαπανών”. Ακολούθως στάθηκε στο ότι η Ν.Δ. δεν θέλει να τοποθετηθεί σε σημαντικά ζητήματα, όπως οι ιδιωτικές συντάξεις και η φορολογική πολιτική αναφέροντας: “Μπορείτε να τρέξετε, αλλά δεν μπορείτε να κρυφτείτε”.

Ιδιαιτέρως αιχμηρός προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε “καλή λύση, ιδιαίτερα για τη Μακεδονία”: “Ο Μητσοτάκης, ο Δένδιας και ο Χατζηδάκης δεν την θεωρούν κακή, αλλά τα έκαναν όλα για πολιτικούς λόγους και για να πάρουν ψήφους”.

Αναφερόμενος στον δικό του τομέα, την οικονομία, τόνισε: “Ενώ αυτοί μας άφησαν 1,5 δισ. τον Γενάρη του 2015, εμείς αφήνουμε 31 δισ. Δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους, αλλά θέλουμε η Ελλάδα να έχει σταθερότητα”.

Τέλος επεσήμανε ότι “η Ελλάδα δεν χρειάζεται μόνο τις φοροελαφρύνσεις, αλλά και το κοινωνικό κράτος. Η περίθαλψη είναι δικαίωμα και όχι προϊόν, που το παίρνουν όσοι έχουν χρήματα”.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των 7 υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Προηγούμενο άρθροΜαργαρίτα Μιχαηλίδου: “Οι θέσεις της Ελληνικής Λύσης για την Κτηνοτροφία…”
Επόμενο άρθροΠάτρα: Ελεύθερος με όρους ο 27χρονος που μαχαίρωσε την 19χρονη πρώην σύντροφό του