Αρχική Eπικαιρότητα Κτηματολόγιο: Διορθώστε έγκαιρα τα λάθη – Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι

Κτηματολόγιο: Διορθώστε έγκαιρα τα λάθη – Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι

Δίμηνη σιωπηρή παράταση δόθηκε στο Κτηματολόγιο προκειμένου οι ιδιοκτήτες να διορθώσουν τυχόν λάθη στις δηλώσεις που υπέβαλαν το 2008 πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα.

Δηλώσεις με λάθος στοιχεία οδηγούν το ακίνητο σε… μπελάδες. και αν δεν γίνει εγκαίρως αίτηση διόρθωσης τότε οι ιδιοκτήτες μπαίνουν σε περιπέτειες, όπως είναι για παράδειγμα το «μπλοκάρισμα» των μεταβιβάσεων.Ο λόγος για το Κτηματολόγιο.

Αυτή την περίοδο, έχει δοθεί δίμηνη σιωπηρή παράταση στην προανάρτηση του Δήμου Αθηναίων προκειμένου οι ιδιοκτήτες να διορθώσουν τυχόν λάθη στις δηλώσεις που υπέβαλαν στο Κτηματολόγιο το 2008 πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα.

Τα τρία βασικά SOS, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ,  που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι ιδιοκτήτες προκειμένου να κατοχυρώσουν την ακίνητη περιουσία τους στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

1. Ποιο στοιχείο πρέπει να έχουν υπόψη τους οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα θέματα του Κτηματολογίου, όσο κι αν ακούγεται αυτονόητο, η επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας είναι το νούμερο 1 θέμα που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι ιδιοκτήτες. Λάθος στοιχεία σημαίνει πως κόβονται οι γέφυρες επικοινωνίας με το Κτηματολόγιο. Έτσι, το όποιο πρόβλημα που εντοπίζεται παραμένει, αφού κανείς δεν θα προσπαθήσει να μάθει το νέο σας τηλέφωνο ή τη νέας σας διεύθυνση.

2. Ποια θα πρέπει να είναι η διαφορά στο εμβαδόν που είναι γραμμένο στους τίτλους ιδιοκτησίας με το αυτό του Κτηματολογίου;

Σε ότι αφορά τα οικόπεδα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προσέξουν αν υπάρχει διαφορά στο εμβαδόν που είναι γραμμένο στους τίτλους ιδιοκτησίας με αυτό του Κτηματολογίου. Σημειώνεται πως για τα αστικά οικόπεδα η επιτρεπόμενη απόκλιση είναι 7%.

3. Μέχρι πότε μπορούν να γίνουν οι διορθώσεις

Εάν πρόκειται για διαμερίσματα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τσεκάρουν αν τα χιλιοστά και το εμβαδόν που αναφέρονται στα συμβόλαια είναι τα ίδια με αυτά που έχουν καταγραφεί στο Κτηματολόγιο.

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα για απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 -45 ετών με επιδότηση (αιτήσεις)
Επόμενο άρθροΤρελό μποτιλιάρισμα από “καραμπόλα” 3 αυτοκινήτων στην Μεσσήνη! (εικόνες)