Αρχική Eπικαιρότητα Καταπέλτης για την παιδοκτόνο της Πετρούπολης και τη μητέρα της το βούλευμα

Καταπέλτης για την παιδοκτόνο της Πετρούπολης και τη μητέρα της το βούλευμα

Ήταν Φεβρουάριος του 2018 .Η Ελλάδα παγώνει στην είδηση ότι ρακοσυλλέκτης βρίσκει σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη το άψυχο κορμάκι ενός νεογέννητου βρέφους. Τρεις μήνες μετά οι αρχές συλλαμβάνουν μια 19χρονη κοπέλα και τη μητέρα της για το τραγικό έγκλημα.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είναι καταπέλτης και αναφέρει:

«Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι και οι δύο κατηγορούμενες μητέρα και κόρη τέλεσαν την πράξη ανθρωποκτονίας με πρόθεση.Όλα τα ευρήματα δεν επιτρέπουν καμία αμφιβολία στο ότι ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε με πρόθεση».

Το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και μάλιστα τα στοιχεία καταδεικνύουν επαναλαμβανόμενες προσπάθειες θανάτωσης του με περιτύλιξή του λαιμού με τον ομφάλιο λώρο, με περίσφιγξη του λαιμού με σκοινί, και με το κλείσιμο του στόματος με χαρτί. Κατά συνέπεια δεν τίθεται κανένα θέμα τυχαίου βρεφικού θανάτου η ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Η 19χρονη είχε προ αποφασίσει την θανάτωση του παιδιού της από τη στιγμή που κατάλαβε ότι είναι έγκυος. Είχε αποφασίσει να γεννήσει στο σπίτι της, καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν πήγε σε γιατρό. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της παρακολουθούσε στο Internet βίντεο με τοκετούς -αλλά αυτό το έκανε μόνο για να προστατέψει τον εαυτό της -και ακολούθησε τις οδηγίες μόνο στον βαθμό που προστατεύουν τον εαυτό της και εξυπηρετούσαν τον εγκληματικό της σχεδιασμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ κόβει τον ομφάλιο λώρο από τον πλακούντα δεν τον κόβει από το σώμα του βρέφους για να τον χρησιμοποιήσει ως μέσο πνιγμού.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και στην εφηβεία της είχε καταλήξει σε τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης.

Η συμπεριφορά της μετά τον τοκετό δε δείχνει κανένα στοιχείο για φροντίδα του τέκνου και ο ισχυρισμός της ότι φύλασσε το βρέφος αναιρείται από την ιατροδικαστική καθώς σύμφωνα με αυτήν το στομάχι του βρέφους βρέθηκε σιτηρών.

Ο καθαρισμός του βρέφους από τα αίματα δεν ανάγεται στην μητρική φροντίδα αλλά εντάσσεται στα πλαίσια της εξαφάνισης των ιχνών του εγκλήματος.

Ο συνήγορός της 19χρονης Σπύρος Δημητρίου με δήλωσή του στο star.gr αναφέρει:

«Η 19χρονη κατηγορούμενη αναμένει εξιλεωτικά το δικαστήριο για να δηλώσει ένοχη. Ένοχη όμως για παιδοκτονία και όχι για ανθρωποκτονία καθώς την ώρα του εγκλήματος τελούσε σε ισχυρή διατάραξη των πνευματικών της λειτουργιών λόγω του τοκετού. Παραμένει ελεύθερη μέχρι τη δίκη ενώ ολοκλήρωσε το ειδικό πρόγραμμα ψυχιατρικής υποστήριξης που της είχε θέσει ώρα όρο ο ανακριτής.»

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ξυλόκαστρο (εικόνες)
Επόμενο άρθροΑργολίδα: Άθλιες εικόνες με σκουπίδια στην Κόστα