Αρχική Eπικαιρότητα Ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θα εκπροσωπήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην αυριανή...

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θα εκπροσωπήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής

Τα όσα συζητήθηκαν στην Σύνοδο Κορυφής για τις υποψηφιότητες Βέμπερ και Τίμερμανς ενημέρωσε με ανακοίνωσή του σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα ενημέρωσε ότι λόγω των προεκλογικών του υποχρεώσεων δεν θα καταφέρει να παρευρεθεί στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής και πως θα τον εκπροσωπήσει ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Δείτε τα όσα δήλωσε:

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου θα επιλεγεί η νέα ηγεσία των θεσμικών οργάνων, για την επόμενη πενταετία, καταγράφηκε μια συντριπτική πλειοψηφία εναντίον της υποψηφιότητας Μ.Βέμπερ. Πρόκειται για μια υποψηφιότητα που δεν ενώνει αλλά διαίρει την Ευρώπη κι η οποία τελικά απορρίφθηκε.

Καταγράφηκε επίσης μια ισχυρή πλειοψηφία υπέρ της υποψηφιότητας του Φ. Τίμερμανς, την οποία στηρίζουμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, μέχρι να εξαντληθούν οι δυνατότητες απόλυτης συναίνεσης μεταξύ των κρατών μελών.

Η Ελλάδα για άλλη μια φορά συντάχθηκε με τις δυνάμεις που επιθυμούν μια ανοικτή, προοδευτική & κοινωνική Ευρώπη. Στην αυριανή συνάντηση των ηγετών, δεν θα παραβρεθώ λόγω των ανελαστικών υποχρεώσεων της προεκλογικής εκστρατείας. Θα με εκπροσωπήσει ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.