Αρχική Ν. Κορινθίας Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης: Πραγματοποίηση στειρώσεων, εμβολιασμών και ηλεκτρονικών σημάνσεων αδέσποτων ζώων

Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης: Πραγματοποίηση στειρώσεων, εμβολιασμών και ηλεκτρονικών σημάνσεων αδέσποτων ζώων

Στα πλαίσια του προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, με πρωτοβουλία του Δήμου και με τη συνεργασία της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε), πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου στειρώσεις, εμβολιασμοί και ηλεκτρονικές σημάνσεις αδέσποτων ζώων.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε από ομάδα ιατρών της (Ε.Δ.Κ.Ε.), που «φιλοξενήθηκαν» στο χώρο του κτηνιατρείου της κ. Ζαχαρή, ενώ σημαντικά συνεισέφεραν στην περισυλλογή και τη φροντίδα των ζώων αρκετοί εθελοντές της περιοχής μας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου στειρώθηκαν, εμβολιάσθηκαν κατά της λύσσας και τοποθετήθηκαν microchips σε 40 αδέσποτους σκύλους και 5 αδέσποτες γάτες.

Για την αξιοσημείωτη αυτή προσπάθεια και τη σημαντική προσφορά, ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Αγγελική Κλειώση, που είχε το συντονισμό της δράσης, ευχαρίστησαν θερμά και συνεχάρησαν :

την ομάδα της Ε.Δ.Κ.Ε που αποτελούσαν οι γιατροί κ.κ. Θεόδωρος Καναβός, Ελπίδα Ευαγγελοπούλου, Βάλια Ταραντίλη, Κάρμεν Λύρα, Ιωάννα Τσάγκα, Γεώργιος Καρούζος, Αρσινόη Γεωργανά, Άνθια Βράκα, Δέσποινα Γκέτσου, με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Μπάστα,

την ομάδα εθελοντών φιλόζωων στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Αντιγόνη Τόλιου, Μαίρη Μαυρέλου, Λίλιαν Καλοειδά, Λίνα Χατζιδάκη, Τριανταφυλλιά Παναγιωτάκη, Μαρία Ελευθερίου, Τότα Γκανάτσου, Θανάση Τσάκωνα, Κωνσταντίνα Κίσσα, Σόνια Ρήγα, Βίκυ Πολυδώρου, Μαρία Σακελλαρίου, Χριστίνα Ρουσιώτη, Γιάννη Καλοπάστα, Γεωργία Γκότση, Βασιλεία Φραγκιάδου, Ευαγγελία Θεοδοσίου, Δημήτρη Κουταντζή, Χριστίνα Σακελλαράκη

την Κτηνίατρο της πόλης κα Άννα Ζαχαρή

και τις τοπικές επιχειρήσεις “ Smile ” , “ Bistrot  και “ E κλεκτόν” για τις χορηγίες τους.

Επισημαίνεται ότι η Ε.Δ.Κ.Ε. είναι ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό σωματείο, με μέλη φιλόζωους ‘Έλληνες κτηνίατρους, που συνεισφέρουν εθελοντικά στην προστασία και την περίθαλψη των αδέσποτων ή/και άγριων ζώων, παρέχοντας κτηνιατρική βοήθεια και μέριμνα, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το ζήτημα της προστασίας και αγάπης που τα ζώα αυτά έχουν ανάγκη.

«Η δράση των γιατρών αυτών είναι υπερπολύτιμη με δεδομένες τις ελλείψεις των Δήμων και σε πόρους, και σε υποδομές, και σε στελέχωση αρμόδιων Υπηρεσιών. Συγχρόνως αναδεικνύει την ωφέλιμη και ουσιαστική διάσταση της συλλογικής προσπάθειας για την για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων », ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος.