Αρχική Eπικαιρότητα Αυτή είναι η ανακοίνωση του Κυπριακού ΥΠΕΞ για τον πύραυλο στα Κατεχόμενα

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Κυπριακού ΥΠΕΞ για τον πύραυλο στα Κατεχόμενα

Τη δική του τοποθέτηση έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου αναφορικά με τον πύραυλο που έπεσε στην κατεχόμενη ζώνη της Κύπρου σήμερα τα ξημερώματα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αξιολογούν διαρκώς όλες τις σχετικές πληροφορίες αναφορικά με το ιπτάμενο αντικείμενο που φαίνεται πως εξερράγη λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα πάνω από το κατεχόμενο από την Τουρκία έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συντρίμμια του οποίου κατέπεσαν στην περιοχή του χωριού Βουνό.

Οι Κυπριακές Αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις Αρχές γειτονικών και άλλων φιλικών χωρών, με στόχο τη συλλογή περαιτέρω στοιχείων και πληροφοριών. Στο παρόν στάδιο δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα αναφορικά με το εν λόγω περιστατικό.

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του ο Ερσίν Tατάρ έκανε λόγο για κομμάτι πυραύλου S200, που προκάλεσε καταστροφές.

Μιλώντας μετά από την έκτακτη συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» στην παρουσία των «διοικητών» των «ειρηνευτικών δυνάμεων» και των «δυνάμεων ασφαλείας», αλλά και του «αναπληρωτή πρωθυπουργού» και «υπουργού εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι, ο «πρωθυπουργός» Τατάρ είπε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Πηγή: Philenews