Αρχική Ν. Κορινθίας Αναχώρησε η Αγία Ζώνη από την Κόρινθο – Συγκινητικές στιγμές στην Μητρόπολη...

Αναχώρησε η Αγία Ζώνη από την Κόρινθο – Συγκινητικές στιγμές στην Μητρόπολη Κορίνθου (εικόνες-βίντεο)

Αναχώρησε η Αγία Ζώνη από τον καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο κατά τη διάρκεια της αποχώρησης της Αγίας Ζώνης από την Κόρινθο. Οι πιστοί την αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια, ενώ δεν μπορούσαν να την αποχωριστούν και μέχρι την τελευταία στιγμή την προσκυνούσαν καθώς την μετέφερε στα χέρια του ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος μαζί με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κόμισαν την  Αγία Ζώνη διαδοχικά στο Λιμεναρχείο Κορίνθου, στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου,στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και τέλος στο σωφρονιστικό κατάστηματης Κορίνθου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στον Ιερό ναό Απόστολου Παύλου Κορίνθου από τον κόσμο που προσήλθε έστω και την τελευταία στιγμή να προσκυνήσει το Θεομητορικό κειμήλιο της Παναγίας μας.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους όλες αυτές τις μέρες που η Αγία Ζώνη βρίσκεται στον κόσμο προς ευλογία των πιστών.

Δείτε το βίντεο:

Νωρίτερα, με βυζαντινή λαμπρότητα τελέσθηκε η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και με τη συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου π.Εφραίμ. Της Θείας Λειτουργίας Ιερουργός ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ενώ συνιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεχρεών κ. Αγάπιος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στον Ιερό ναό Απόστολου Παύλου από τον κόσμο που ερχόταν έστω και την τελευταία στιγμή να προσκυνήσει το Θεομητορικό κειμήλιο της Παναγίας μας.

Πρέπει να αναφερθεί ότι σήμερα αναχωρεί η Αγία Ζώνη από την πόλη της Κορίνθου όπου φιλοξενούταν από τις 25 Ιουνίου (σ.σ. περασμένη Τρίτη) στο πλαίσιο των εορταστικών Εκκλησιαστικών Εκδηλώσεων των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019». Την είχε προσκομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ενώ την είχε υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Χιλιάδες πιστοί από όλη την Πελοπόννησο δεν έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία και έσπευσαν να ασπαστούν τον ανεκτίμητο πνευματικό θησαυρό της Ορθοδοξίας. Προσκύνησαν την Τιμία Ζώνη και εναπέθεσαν τις ελπίδες τους στην Παναγία μας για ένα προσωπικό θαύμα και ένα ευρύτερο για την πατρίδα μας. Οι εικόνες όλες αυτές τις ημέρες ήταν συγκλονιστικές, ενώ οι πιστοί περίμεναν στωικά πολύ ώρα για να φτάσουν και να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr