Αρχική Eπικαιρότητα ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τα ασφαλιστικά κενά και το επίδομα ανεργίας

ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τα ασφαλιστικά κενά και το επίδομα ανεργίας

Ανακοίνωση με την οποία δίνει διευκρινήσεις για τα Ασφαλιστικά κενά μεταξύ των ημερών εργασίας και αν αυτά  επηρεάζουν το δικαίωμα στο επίδομα εργασίας εξέδωσε ο ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως «ασφαλιστικά κενά μεταξύ των ημερών εργασίας, δεν επηρεάζουν το δικαίωμα στο επίδομα εργασίας». Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατόπιν ερωτημάτων που δέχθηκαν κατά τόπους ΚΠΑ του Οργανισμού μας, με αφορμή την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (8/2018), ως προς τη σχέση τακτικής επιδότησης ανεργίας και τυχόν ασφαλιστικών κενών που προκύπτουν, διευκρινίζονται τα κάτωθι:

Θεμελιώδης προϋπόθεση για την ένταξη ενός ασφαλισμένου στην τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας είναι να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 125 ημέρες εργασίας στο διάστημα των 14 μηνών που προηγούνται της απόλυσής του ή της λήξης της σύμβασής του, κατόπιν της οποίας υποβάλλεται η αίτηση για την επιδότηση.

Συνεπώς, τυχόν ασφαλιστικά κενά κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού δεν επηρεάζουν την επιδότηση, εφόσον βέβαια, συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός ημερών εργασίας και εφόσον διαπιστώνεται η εργασιακή σχέση με τον τελευταίο εργοδότη.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τους επιδοτούμενους για πρώτη φορά για τους οποίους απαιτούνται επιπλέον 80 ημέρες εργασίας κατά τα δύο πριν την έναρξη της επιδότησης έτη.

Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι πέρα από τους ανωτέρω γενικούς κανόνες, κάθε αίτηση τακτικής επιδότησης ανεργίας κρίνεται ξεχωριστά, δεδομένου ότι η ασφαλιστική ιστορία ενός ασφαλισμένου δεν είναι πανομοιότυπη με ενός άλλου.

Προηγούμενο άρθροΞυλόκαστρο, Καμάρι, Λουτρό, Συκιά και Μελίσσι επισκέφθηκε η Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη (εικόνες)
Επόμενο άρθροΣεισμικές δονήσεις “ταρακούνησαν” Ξυλόκαστρο και Αίγιο