Αρχική Eπικαιρότητα Επιστρέφει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος!

Επιστρέφει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος!

Το ΣΤ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμενών του που αφορά τις μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και δύο ακόμα συγκατηγορουμενοί του θα πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, το ΣΤ’ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι η απόφαση του Πενταμελούς ήταν εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων.AdvertisementYou can close Ad in 2 s

Μετά από αυτήν την απόφαση, το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο δικηγόρος Γ. Κωνσταντάτος και ο χρηματιστής, Κ. Αντωνιάδης στους οποίους το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών. Ωστόσο οι δικαστές του χορήγησαν ανασταλτικό στην έφεση κι έτσι παρέμεινε ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και στη συνέχεια μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος επί του αιτήματος αναίρεσης που υπέβαλλε και αυτός για αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΣεισμικές δονήσεις “ταρακούνησαν” Ξυλόκαστρο και Αίγιο
Επόμενο άρθροΚαλαμάτα: Συνελήφθη 73χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου