Αρχική Ν. Κορινθίας Προ των πυλών οι ενισχύσεις σε αγρότες – Αφορά και την Κορινθία

Προ των πυλών οι ενισχύσεις σε αγρότες – Αφορά και την Κορινθία

Στην καταβολή 5,35 εκατ. ευρώ ενισχύσεων ήσσονος σημασίας θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ΚΥΑ που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης θα καταβληθούν 3,15 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας «Κλημεντίνη».

Δικαιούχοι είναι οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας, της Αργολίδος, της Άρτας, της Θεσπρωτίας και της Λακωνίας που επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις κατά το έτος 2018. Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται σε 70 ευρώ ανά στρέμμα.

Παράλληλα, θα καταβληθούν 2,2 εκατ. ευρώ ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) στους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών από το νομό Κορινθίας, που επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις κατά το περασμένο έτος (2018) οι οποίοι διέθεταν ποικιλίες σε ωρίμανση κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται σε 78 ευρώ ανά στρέμμα για τις ποικιλίες αμπέλου «Σουλτανίνα» και «Φράουλες» και σε 50 ευρώ ανά στρέμμα για όλες τις υπόλοιπες ποικιλίες.