Αρχική Eπικαιρότητα Πανελλαδικές 2019: Με 100 νέα τμήματα το φετινό μηχανογραφικό

Πανελλαδικές 2019: Με 100 νέα τμήματα το φετινό μηχανογραφικό

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών αποτελεί ακόμα μία στάση στην πορεία μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων τον Αύγουστο του 2019 και την οριστική λήξη της αγωνίας για 100.000 υποψηφίους.

Η κούρσα των πανελλαδικών εξετάσεων συνεχίζεται μέχρι και τις 2 Ιουλίου για τους υποψηφίους που εξετάζονται στα ειδικά μαθήματα. Από την Πέμπτη 4 Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους στην ιστοσελίδα http://exams.it.minedu.gov.gr και να πάρουν τις τελικές αποφάσεις για την πορεία των σπουδών τους.

Η φετινή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, καθώς φέτος πάνω από 100 νέα πανεπιστημιακά τμήματα εγκαινιάζονται και οι υποψήφιοι θα πρέπει με αρκετή προσοχή να ελέγξουν τις επιλογές τους αλλά και τις επαγγελματικές δυνατότητες που τους προσφέρουν.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους.

1. Η προθεσμία (15 Ιουλίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

2. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.

3. Οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή μέχρι 15 Ιουλίου 2019.

4. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

5. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.