Αρχική Ν. Αργολίδος ‘Αρθρο της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου: Η Ελλάδα της επόμενης μέρας

‘Αρθρο της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου: Η Ελλάδα της επόμενης μέρας

Της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου

Υποψήφιας Βουλευτή με τη ΝΔ στην Αργολίδα

Μέλους Μητρώου Στελεχών

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν κλείνει απλώς ένας κυβερνητικός κύκλος, κλείνει μια εποχή. Μια εποχή που κυριάρχησαν τα ψέματα, η εξαπάτηση, ο διχασμός. Μια εποχή τοξικότητας και εξαλλοσύνης. Η ζωή των Ελλήνων έγινε χειρότερη. Η οικονομία καθηλώθηκε σε επιδόσεις πολύ κάτω από τις δυνατότητές της. Μισό εκατομμύριο Έλληνες, κυρίωςνέοι, έφυγαν στο εξωτερικό. Η μεσαία τάξη στοχοποιήθηκε. Η αλαζονική παρέα που έδρευε στο Μέγαρο Μαξίμου συμπεριφέρονταν σαν να είναι καθεστώς. Προσπάθησαν να ελέγξουν τα ΜΜΕ, τη Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τους θεσμούς. Εξαγόραζαν μεμονωμένους βουλευτές με αξιώματα και αποπειράθηκαν να εξαγοράσουν και τους πολίτες με ευκαιριακά επιδόματα της τελευταίας στιγμής.

Ο κ. Τσίπρας υποτίμησε όχι μόνο τους αντιπάλους του, τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και το φιλότιμο των Ελλήνων. Θεώρησε ότι τόσα χρόνια εξαπάτησης,τοξικού δημόσιου λόγου και διχαστικής συμπεριφοράς θα μπορούσαν να ξεχαστούν.Το λάθος του το πλήρωσε ήδη στις Ευρωεκλογές και στις Αυτοδιοικητικές. Και στις 7 Ιουλίου θα έρθει και η δεύτερη δόση.

Το κεφάλαιο αυτό, όμως, κλείνει. Τώρα κοιτάζουμε μπροστά. Την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Στόχος μας είναι μια Ελλάδα πιο αισιόδοξη. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της. Μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους. Για να αναπνεύσουν επιχειρήσεις και κυρίως τα νοικοκυριά. Μια Ελλάδα με νέες και καλύτερες δουλειές. Που θα προέλθουν από επενδύσεις, κυρίως ιδιωτικές επενδύσεις. Μειώνοντας τη γραφειοκρατία και δημιουργώντας ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον. Μια Ελλάδα με Ασφάλεια. Στα σπίτια, τις γειτονιές, στη ζωή μας. Για να μην υπάρχει ανοχή στην εγκληματικότητα. Για να μπορεί η κάθε οικογένεια να κάνει με ασφάλεια τον προγραμματισμό της. Μια Ελλάδα με καλύτερα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια. Γιατί η δημόσια εκπαίδευση είναι ο πιο αποτελεσματικός μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας. Αυτή που δίνει ευκαιρίες και επιλογές στα νέα παιδιά. Με καλύτερα δημόσια νοσοκομεία. Γιατί το κράτος το θες δίπλα σου στα δύσκολα. Με μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών που θα στηρίζεται στην αλήθεια.

Σε αυτή τη νέα Ελλάδα που ξημερώνει στις 8 Ιουλίου έχουμε θέση όλοι. Τα «εμείς ή αυτοί», τα «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα προχωράμε ενωμένοι. Αυτό είναι το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενωμένοι θα χτίσουμε μια νέα, πιο φωτεινή Ελλάδα.

-Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας «Παραπολιτικά»