Αρχική Ν. Αρκαδίας Τσίπρας από Τρίπολη: “Σας καλώ να δώσουμε μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης”! (βίντεο)

Τσίπρας από Τρίπολη: “Σας καλώ να δώσουμε μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης”! (βίντεο)

Μήνυμα αισιοδοξίας και κάλεσμα για συστράτευση και μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη, και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η ανατροπή είναι εφικτή, αρκεί ο καθένας να φέρει στην κάλπη άλλον έναν που θέλει να ζήσει καλύτερα».

Επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς του ότι αποφεύγει τον διάλογο και την αντιπαράθεση, και ότι «μιλάνε για το πρόγραμμά τους λες και πουλάνε απορρυπαντικά». Η μεγάλη ανατροπή έχει ξεκινήσει είπε ο κ. Τσίπρας. Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους είπε ότι ο αντίπαλός του παίζει κατενάτσιο και πετάει την μπάλα στην εξέδρα, θύμισε όμως τη μεγάλη ανατροπή που έκανε η Λίβερπουλ με τη Μπαρτσελόνα και πρόσθεσε: «Εμείς όμως δεν έχουμε μπροστά μας μόνο 90 λεπτά. Έχουμε 9 μέρες. Και κάθε λεπτό μετράει…Βιάστηκαν να προδικάσουν το αποτέλεσμα. Στις 7 Ιούλη η μάχη είναι ανοιχτή. Οι κάλπες θα είναι άδειες το πρωί. Και θα τις γεμίσουμε με γνώμονα τη ζωή μας».

Κρυφή ατζέντα

Απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη θέτοντας ερωτήματα για το πρόγραμμά του, τα οποία όπως ανέφερε, ο αρχηγός της ΝΔ, αποφεύγει να απαντήσει: «Μας έλεγαν θα μειώσουν φόρους. Τώρα μας λένε από το 21 και βλέπουμε. Πρώτα κύμα μεταρρυθμίσεων για να δελεάσουμε τους δανειστές να ρίξουν τα πλεονάσματα και μετά μειώσεις φόρων. Και το ερώτημα είναι γιατί να δελεάσουμε τους δανειστές για να ρίξουν τα πλεονάσματα αφού εμείς έχουμε ήδη καταφέρει να ρίξουμε από το 2020 τα πλεονάσματα καταθέτοντας 5,5 δισ. από τη ρευστότητα που έχουμε συσσωρεύσει στα δημόσια ταμεία. Και επίσης ποιες είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις χωρίς μεταρρυθμίσεις που μυρίζουν αίμα; Ποιο είναι αυτό το κύμα, Γιατί δε μας το λένε;». Από μηδέν ευρώ καταφέραμε να έχουμε 35 δισ. στα δημόσια ταμεία. Θα αφήσουμε τις θυσίες μας να τις διαχειριστούν εκείνοι που λεηλάτησαν την κοινωνία;

Θα ξεπουλήσουν την επικουρική ασφάλιση

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην θέση του κ. Μητσοτάκη για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού: «Ακούμε ότι μέρος του κύματος θα είναι η εκ νέου αλλαγή του ασφαλιστικού. Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Ας θυμηθούμε τι έκαναν με τα αποθεματικά και τι μας παραδώσανε: Πρώτα τζογάρανε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο. Αργότερα στα δομημένα ομόλογα. Μετά κουρέψανε τα ομόλογα του δημοσίου με το PSI αφήνοντας άδεια τα ταμεία. Ήρθαμε εμείς και ξανακάναμε βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Και σταματήσαμε τις περικοπές. Τώρα προαναγγέλλουν ότι θα ξεπουλήσουν την επικουρική ασφάλιση σε ιδιώτες. Τι σημαίνει όμως αυτό ; Σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα σταματήσουν να πληρώνουν εισφορές για επικουρική ασφάλιση στο Δημόσιο Ταμείο. Και επειδή οι συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων πληρώνονται από τις σημερινές εισφορές, όταν αυτό θα συμβεί απλά δε θα υπάρχουν λεφτά για να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις. Ο κος Μητσοτάκης λοιπόν που σήμερα μας ζητάει να τον πιστέψουμε ότι λέει την αλήθεια πως δε θα μειωθούν ξανά οι συντάξεις οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις. Πότε μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, όταν σε συνέντευξη του στον αγαπημένο του σταθμό τον ΣΚΑΙ έλεγε ότι πότε δεν έκρυψε πως σκοπεύει να μειώσει τις επικουρικές συντάξεις ή σήμερα που μας λέει μισόλογα; Και επίσης να μας εξηγήσει γιατί δε δίνει στη δημοσιότητα το κύμα των μεταρρυθμίσεων με το οποίο θα δελεάσει τους δανειστές; Γιατί στο φυλλάδιο με το πρόγραμμα του που είναι ευχολόγιο και γεμάτο ευχάριστες κουβέντες δεν έχει ούτε μια αναφορά στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος;». Είπε ακόμη ότι με την επαναφορά του κανόνα ένα προς πέντε στο δημόσιο θα μείνουν δίχως γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό τα νοσοκομεία και θα επανέλθουν οι ελλείψεις στα δημόσια σχολεία.

Ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία

Καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη συμφωνία με ιδιωτικά συμφέροντα που θα δημιουργήσει τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία και θα οδηγήσει σε μείωση τις συντάξεις ή περικοπές από αλλού. Του καταλόγισε ακόμη ότι έκλεισε συμφωνία με ιδιώτες κλινικάρχες καθώς και με ιδιώτη συμβασιούχο του Ελληνικού για να αλλάξει η σύμβαση καθώς και με τα μεγάλα αρπακτικά στην ενέργεια για να ξεπουλήσουν την ΔΕΗ. Είπε ακόμη ότι κλείσανε ήδη συμφωνία με συμφέροντα χρυσού στην Χαλκιδική. Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους ρώτησε: «Σας ρωτώ θα αφήσουμε να κάνουν συμφωνίες με τα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της πλειοψηφίας; Η απάντηση είναι ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί το μεγάλο ρεσάλτο στο δημόσιο ταμείο».

Ο κ. Μητσοτάκης ζητά λευκή εντολή

Συνέχισε την επίθεση καταλογίζοντας στον κ. Μητσοτάκη αλαζονεία και ότι ζητά λευκή εντολή -με αφορμή την αναφορά του ότι αν δεν κερδίσει αυτοδυναμία θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές το Δεκαπενταύγουστο – και ανέπτυξε αντιστικτικά με την δική του τακτική: «Εμείς ξέρουμε να κερδίζουμε εκλογές, όχι με τον φόβο ή με τη σιωπή, ή με την εξαπάτηση. Με την ελπίδα, το δίκιο και τα επιχειρήματά μας. Ας τους αφήσουμε να επαναπαύονται. Να ράβουν τα κοστούμια της εξουσίας. Να ξεχειλίζει η αλαζονεία τους στα τηλεοπτικά πάνελ. Να εκβιάζουν και να απειλούν ότι θα εκδικηθούν την ελληνική κοινωνία αν δε τους δώσει μάλιστα λευκή επιταγή. Λευκή επιταγή για να γίνουν ακόμη πιο ανεξέλεγκτοι, ακόμη πιο εκδικητικοί, ακόμη πιο αλαζόνες.

Αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εθνικών εκλογών λέγοντας ότι «στις εθνικές εκλογές αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Αυτό το μήνυμα θα στείλουμε στις 7 Ιούλη το βράδυ: Πρώτα η ζωή μας».

Η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό

Έκανε ειδική αναφορά «Στη Συμφωνία των Πρεσπών που αποκαθιστά την ιστορία μας. Την ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας. Και βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό. Όσο κι αν προσπάθησαν πατριδοκάπηλοι να μας διχάσουν, μας δικαιώνει σήμερα η αλήθεια, η πραγματικότητα. Σκεφτείτε ποιοί ήταν εκεί πριν λίγους μήνες να εκπαιδεύουν τον στρατό της γειτονικής χώρας. Και ποιοι να επιτηρούν με τα πολεμικά τους αεροσκάφη τον εναέριο χώρο. Αυτοί που σήμερα μας προκαλούν στη Κύπρο και στο Αιγαίο, αυτοί που παίζουν παιχνίδια με τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής μας. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μία ισχυρή χώρα που δεν δέχεται απειλές και παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ούτε δεμένος δεν θα έλθει σε ντιμπέιτ ο κ. Μητσοτάκης

Επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αρνείται κάθε πολιτική αντιπαράθεση. Αρνείται τη τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς. Και φυσικά αποφεύγει κάθε αντιπαράθεση του αρχηγού της με εμένα προσωπικά». Είπε ότι έχει σκελετούς στο πρόγραμμά του και εξήγησε: «Λένε λιγότεροι φόροι αλλά εννοούν λιγότερο κοινωνικό κράτος. Κατάργηση των επιδομάτων κοινωνικής στήριξης. Διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος ασφάλισης. Αλλά και του ΕΣΥ. Λένε καλύτερες δουλειές αλλά εννοούν δουλειές χωρίς δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό. Γιατί θεωρούν πως το 8ωρο είναι ξεπερασμένο. Ότι η 7ημερη εργασία είναι καινοτομία. Ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ιδεοληψία.

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας έκανε έμμεση αναφορά στον Κώστα Καραμανλή λέγοντας: Ξέρετε πόσο ευτυχής θα ήμουν αν μπορούσα να μοιράζω 24 δισ. από δανεικά; Θα ήταν εύκολο για εμάς να κυβερνήσουμε όπως εκείνοι με δανεικά, σπατάλες και ρουσφέτια. Εμείς έχουμε εξαγγείλει και υλοποιούμε μέτρα ελάφρυνσης χωρίς περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Ο ελληνικός λαός έχει την γνώση και την εμπειρία για να επιλέξει. Υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα της αρπαχτής και των offshore. Αυτοί ζητούν να γυρίσουν ξανά πίσω. Αλλά ο ελληνικός λαός θα τους πει ένα μεγαλοπρεπές όχι, φθάνει ως εδώ. Σας καλώ να γίνεται οι αναμεταδότες της αισιοδοξίας, εκείνοι έχουν τους αναμεταδότες των ΜΜΕ εμείς έχουμε τον πιο σημαντικό αναμεταδότη, που είσαστε εσείς, στόμα στόμα, σπίτι σπίτι, χωριό χωριό. Σας καλώ από εδώ να δώσουμε το μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης.

Έκλεισε την ομιλία του παίρνοντας αγκαλιά το κορίτσι που του πρόσφερε λουλούδια και λέγοντας ότι χρωστάμε στη νέα γενιά να μην ζήσει ξανά αυτό που έζησε στα χρόνια της κρίσης όπου μετανάστευε αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Στο τέλος κάλεσε στο βήμα του υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Προηγούμενο άρθροΠρόγνωση καιρού: Νεφώσεις και ασθενείς βροχοπτώσεις σήμερα στην Κόρινθο
Επόμενο άρθροΠανελλήνιες 2019: Που θα κινηθούν οι βάσεις – Σε ποιες σχολές θα υπάρξει πτώση! Αναλυτικά οι εκτιμήσεις