Αρχική Ν. Κορινθίας Μ.Μιχαηλίδου: “Λίγα λόγια για τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική πολιτική..”

Μ.Μιχαηλίδου: “Λίγα λόγια για τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική πολιτική..”

Ο Πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί όχι μόνο την βάση της οικονομίας, αλλά και βασικό παράγοντα οικονομικής ανασυγκρότησης ενός κράτους.

Ως εκ τούτου, ο τομέας της αγροτικής οικονομίας και οι κλάδοι της φυτικής και ζωικής παραγωγής δύναται να καταστούν ο βασικός μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Οι λύσεις που προτείνουμε -έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το κοινωνικό και Εθνικό συμφέρον – είναι ρεαλιστικές, πρακτικές, καινοτόμες, εναλλακτικές, άμεσα εφαρμόσιμες και αποδοτικές. Πρόκειται για λύσεις που κανένα από τα μνημονιακά κόμματα δεν είχε την πολιτική βούληση, την τόλμη και την αποφασιστικότητα να προτείνει.

Οι προτάσεις – λύσεις της Ελληνικής Λύσης για την Πρωτογενή παραγωγή, αφορούν τους τομείς: Αγροβιοδιατροφή, Κτηνοτροφία, Παραγωγή γαλακτομικών προϊόντων, Φυτική Παραγωγή (θερμοκηπιακές καλλιέργειες, Καλλιέργεια βοτάνων, φαρμακευτικών φυτών, Αλιεία και Ιχθιοκαλλιέργιες.

Για εμάς η συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την ΓΓΕΤ και το Υπουργείο Ανάπτυξης στην διατύπωση πολιτικών για την αγροβιοδιατροφή, αλλά και η συνεργασία και υλοποίηση της με ένα επιχειρησιακό σχέδιο εφαρμογής, αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ! Πρέπει να παρακολουθείται αυτό το Σχέδιο Εφαρμογής συστηματικά από τους Φορείς που να αναδιατυπώνουν και διορθώνουν τους Στόχους που έχουν θέσει καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του. Επομένως, η διαβούλευση με τον παραγωγικό ιστό της Χώρας αποτελεί ξεχωριστή και αναγκαία προϋπόθεση! Πρόκειται για στρατηγικές που πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιηθούν, ώστε να δημιουργηθεί το νέο μοντέλο ανάπτυξης της Χώρας μας.

Οι καινοτόμες και εναλλακτικές Προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για την Αγροβιοδιατροφή, ανάμεσα σε άλλα είναι οι ακόλουθες:

ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά έργα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, πραγματοποίηση Επιμορφωτικών Σεμιναρίων από τις Περιφέρειες και τους ΟΤΑ στους εργαζόμενους που εμπλέκονται με την Πρωτογενή Παραγωγή, παροχή ειδικών φορολογικών κινήτρων στις εταιρείες του Τομέα Τροφίμων, υιοθέτηση διεθνούς brand name των ελληνικών προϊόντων, υιοθέτηση ενός απλού και λειτουργικού θεσμικού πλαισίου ελέγχου τροφίμων και ποτών, κατάρτιση ενός μακροχρόνιου Στρατηγικού Σχεδίου Προώθησης και Ανάπτυξης Ερευνητικών Προγραμμάτων στον αγροτικό τομέα και στην βιομηχανία τροφίμων, ευνοϊκή φορολόγηση για τις επιχειρήσεις τροφίμων που θα προσλαμβάνουν Έλληνες Πολίτες στο εργατικό δυναμικό τους και ταυτόχρονα, θα κάνουν επανεπένδυση των κερδών στην επιχείρηση για αύξηση της παραγωγικής τους δραστηριότητας, σταθερή Φορολογική και Οικονομική Πολιτική για τη Βιομηχανία Τροφίμων, παροχή κινήτρων στους νέους αγρότες, όπως θέσπιση αφορολόγητου για τα πρώτα 5 χρόνια και ειδικός χαμηλός φορολογικός συντελεστής για τα επόμενα 5, με σκοπό τη δημιουργία Θερμοκηπιακών Καλλιεργιών, ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ως βασικό προμηθευτή πρώτων υλών καλλιέργειας και σποράς, έρευνας και εξέλιξης, ώστε να ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΟΥΜΕ από τις πολυεθνικές εταιρείες με πρώτες ύλες γενετικά τροποποιημένες και ασύμβατες με το τοπικό κλίμα και έδαφος, και άλλα πολλά.

Στόχος της Ελληνικής Λύσης είναι η μείωση του ελλείμματος τους εμπορικού ισοζυγίου των αγροτικών μέσω μέτρων -λύσεων.

Η Ελληνική Λύση πιστεύει ότι η διέξοδος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι η “πραγματική παραγωγή”. Στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει μόνο αυξημένη κατανάλωση, με μηδενική παραγωγή! Δυστυχώς σε αυτή την κατάσταση έφεραν την Χώρα μας όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν, από την μεταπολίτευση και έπειτα. Αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο δανεισμού και της αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών. Η Ελληνική Λύση έχει την πολιτική βούληση να υλοποιήσει όλες τις προτάσεις της στον τομέα της αγροβιοδιατροφής, ώστε η Ελλάδα να καταστεί αυτάρκης και να ανακάμψει οικονομικά!

Οι Έλληνες μπορούμε και ΠΡΕΠΕΙ να πάρουμε ξανά τη Χώρα στα χέρια μας! Το μόνο που χρειάζεται είναι στρατηγικός σχεδιασμός που θα στοχεύει στο Εθνικό συμφέρον και ισχυρή πολιτική βούληση. Στην Ελληνική Λύση διαθέτουμε και τα δύο και καλούμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να μας ακολουθήσουν!!