Αρχική Eπικαιρότητα Βαγγέλης Γιακουμάκης: Η απόφαση του δικαστηρίου – Ένοχοι οι 8 από τους...

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Η απόφαση του δικαστηρίου – Ένοχοι οι 8 από τους 9 κατηγορούμενους!

Ανακοινώθηκαν οι ποινές των κατηγορουμένων στην δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Καταδικάστηκαν οι 8 από τους 9 για τα βασανιστήρια στον αδικοχαμένο σπουδαστή. Καταπέλτης η πρόταση του εισαγγελέα και η διακοπή λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης. Αναλυτικά οι ποινές που επιβλήθηκαν. Τι προβλέπεται για τους τρεις ανήλικους κατηγορούμενους.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι η δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές που επιβλήθηκαν στους 8 από τους 9 κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση. Οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες οι οποίοι ήταν ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας, που πιθανότατα θα εκτίσουν σε δομή της Κρήτης.

Για τους υπόλοιπους 5 καταδικασθέντες η συνολική ποινή που επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 36 μηνών. Σύμφωνα με την εκπομπή «Μαζί σου» στον ΣΚΑΪ με την Τατιάνα Στεφανίδου, η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα να μην έχουν οι ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα. Σε αυτό το σημείο διακόπηκε η συνεδρίαση για πέντε λεπτά και αμέσως μετά, οι δικαστές ανακοίνωσαν τις ποινές.

Να σημειωθεί ότι αθωώθηκε ένας από τους συνολικά 9 κατηγορούμενους.

Πηγή: newsit.gr