Αρχική Ν. Αργολίδος Κλείνει οριστικά το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο

Κλείνει οριστικά το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο

Έντονη είναι η φημολογία πως το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Ναύπλιο με απόφαση της διοίκησης κλείνει οριστικά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση αλλά οι πληροφορίες είναι έγκυρες και μάλιστα μιλούν για την εκποίηση του ακινήτου από θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας.

Tο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται στο κέντρο του Ναυπλίου της Αργολίδας, πάνω στην πλατεία Συντάγματος.

Tο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας χτίστηκε το 1936 και είναι έργο του αρχιτέκτονα Νικόλαου Ζουμπουλίδη με σαφείς επιρροές από τα μυκηναϊκά μέγαρα. Λέγεται πάντως ότι το κτίριο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ σύμφωνα με τα σχέδια του αρχιτέκτονα, που υπήρξε και διευθυντής του καταστήματος της τράπεζας. Μάλιστα, το ισόγειο λειτούργησε ως τράπεζα και ο όροφος ήταν η κατοικία του Ζουμπουλίδη.

Στη θέση που βρίσκεται σήμερα το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, βρισκόταν το σπίτι της Καλλιόπης Παπαλεξοπούλου, όπως φαίνεται από το μνημείο της έξω από την είσοδο του κτιρίου. Το Μνημείο Καλλιόπης Παπαλεξοπούλου είναι μια μαρμάρινη στήλη για να υποδεικνύει ότι στο σπίτι αυτό οργανώθηκε η Ναυπλιακή Επανάσταση κατά του βασιλιά Όθωνα.

Από το μπαλκόνι του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας έχουν εκφωνηθεί κατά καιρούς λόγοι πολιτικών όλων των κομμάτων.

Δίπλα από το κτίριο, υπάρχει ένα ανάγλυφο λιοντάρι που υποδηλώνει την ενετική παρουσία στην πλατεία.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Προηγούμενο άρθροΑυτοί είναι οι 30 «εξπέρ» σε απάτες και πλαστογραφίες – 11 από αυτούς από την Πελοπόννησο!Λεία μαμούθ στα χέρια της αστυνομίας!
Επόμενο άρθροΓνωρίστε τον πιο δυνατό Έλληνα στον κόσμο: Γεννήθηκε 395 γραμμάρια και επέζησε! (photos)