Αρχική Eπικαιρότητα Υπολογίστε από τώρα πόση σύνταξη θα πάρετε!

Υπολογίστε από τώρα πόση σύνταξη θα πάρετε!

Οι καθαρές αποδοχές σας ως συνταξιούχος – Η κύρια σύνταξη, η επικουρική, οι κρατήσεις υπέρ υγείας, οι φόροι και η εισφορά αλληλεγγύης

Σε ένα ερώτημα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια εργαζόμενους, απαντά το εργαλείο οικονομικής ενημέρωσης του fpress.gr. Πόση σύνταξη θα πάρω; Ένας εξαιρετικά πολύπλοκος υπολογισμός γίνεται πλέον εύκολος καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσετε τις συντάξιμες αποδοχές σας -μια εκτίμηση των μέσων αποδοχών που θα έχετε κατά τη διάρκεια του εργασιακού σας βίου και συγκεκριμένα μετά το 2002 οπότε και άρχισε να μετράει το καινούργιο σύστημα- αλλά και τα χρόνια για τα οποία έχετε ένσημα. 

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν οδηγούν στο ακόλουθο συμπέρασμα: όσο λιγότερα είναι τα χρόνια εργασίας και όσο χαμηλότερες οι αποδοχές, τόσο μεγαλύτερο είναι και το ποσοστό αναπλήρωσης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το σύστημα δίνει μεγαλύτερη σύνταξη -αναλογικά με τον μέσο μισθό κατά τη διάρκεια των ετών εργασίας- σε αυτούς που έχουν χαμηλότερες αποδοχές. Έτσι, “παίζοντας” με τα νούμερα θα διαπιστώσετε ότι για μέσες συντάξιμες αποδοχές της τάξεως των 800-1000 ευρώ και 20-25 χρόνια ασφάλισης, ο συντελεστής αναπλήρωσης θα περάσει το 70-80%. Αντίθετα, για αποδοχές άνω των 2000-3000 ευρώ και για 30 ή 40 χρόνια ασφάλισης, μπορεί να μειωθεί ακόμη και κάτω από το 50%.

Το εργαλείο υπολογίζει όλες τις κρατήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας συνταξιούχος. Έτσι:

1. από την κύρια και την επικουρική σύνταξη αφαιρούνται οι εισφορές υπέρ υγείας (6%)

2. από το ποσό που απομένει, αφαιρούνται και ο φόρος εισοδήματος και η εισφορά αλληλεγγύης

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΕΔΩ!

Προηγούμενο άρθροΥπό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο: Νύχτα κόλαση για τους κατοίκους – Εκκενώθηκαν σπίτια
Επόμενο άρθροΛουτράκι: Σήμερα η κηδεία του 27χρονου Αριστομένη Γεωργίου