Αρχική Περ. Πελοποννήσου Στον Τσίπρα σήμερα Πέμπτη ο Πέτρος Τατούλης!

Στον Τσίπρα σήμερα Πέμπτη ο Πέτρος Τατούλης!

Οι συμβάσεις για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης», υπογράφονται σήμερα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην οποία θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, εκεί θα βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει αυτή η εξέλιξη για το μέλλον της Πελοποννήσου. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται για θαλάσσιες περιοχές έκτασης 20.058,4 τετρ.χλμ. δυτικά και 19.868,37 τετρ.χλμ. νοτιοδυτικά της Κρήτης, οι οποίες προκηρύχθηκαν το 2017, ύστερα από ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι ίδιες οι εταιρείες.

Στην ανάδοχο κοινοπραξία μετέχουν οι Total (40%), ExxonMobil (40%) και Ελληνικά Πετρέλαια (20%), εκπρόσωποι των οποίων θα υπογράψουν αύριο τις συμβάσεις, ενώ από την πλευρά του Δημοσίου οι υπογράφοντες είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Γιάννης Μπασιάς.

Η ερευνητική περίοδος διαρκεί 8 χρόνια (με δυνατότητα παράτασης), διάστημα στο οποίο προβλέπεται υποχρεωτικά η διεξαγωγή σεισμικών και γεωχημικών ερευνών καθώς και μιας γεώτρησης βάθους 4.000 μέτρων (συμπεριλαμβανομένου του βάθους νερού).

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Προηγούμενο άρθροΤα 5 «κλειδιά» για ένταξη στο νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»
Επόμενο άρθροΈβαλαν ζωντανό βρέφος σε σακούλα και το πέταξαν στον δρόμο – Συγκλονιστικό video από τη στιγμή διάσωσης!