Αρχική Eπικαιρότητα Οριστικό: Την Παρασκευή ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές 2019

Οριστικό: Την Παρασκευή ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές 2019

Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια. 

Tο μεσημέρι της Παρασκευής θα αναρτηθούν στα λύκεια οι καταστάσεις με τα βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων, χωρίς να είναι βέβαιο ακόμα αν θα δοθούν και τα στατιστικά στοιχεία. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Στην τελευταία χρονιά εφαρμογής του, το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων των 4 μαθημάτων και των ανοιχτών επιστημονικών πεδίων φεύγει αφήνοντας πίσω του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, χαμηλές τις βάσεις, ακόμα και στις παραδοσιακές σχολές, όπως τα πολυτεχνεία και οι ιατρικές των κεντρικών ιδρυμάτων.

Ολες οι εκτιμήσεις εκπαιδευτικών συγκλίνουν στο ότι οι επιδόσεις των μαθητών, που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, θα οδηγήσουν σε ψαλίδι των αριστούχων αλλά και σε βαθμολογική σφαγή σε ένα μεγάλο ποσοστό των διαγωνιζομένων. Πρακτικά, η πτώση που σημειώθηκε πέρσι στις παραπάνω σχολές φέτος θα συνεχιστεί, πολύ πιθανόν με μεγαλύτερη ένταση, τον Αύγουστο του 2019.

Τα φετινά θέματα προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από τις επιστημονικές ενώσεις και για μία ακόμα φορά αφορούσαν στα ίδια μαθήματα που πέρσι «γκρέμισαν» τις βάσεις. Φέτος, πάντως, οι διαμαρτυρίες ήταν πιο έντονες, ενώ αρκετοί εκπαιδευτικοί παρέπεμψαν στις οδηγίες βαθμολόγησης που δόθηκαν, σημειώνοντας ότι ορισμένες από αυτές επιχείρησαν να καλύψουν κάποιες ασάφειες των θεμάτων.

Χημεία και Φυσική αναμένεται να είναι και φέτος τα «μοιραία» μαθήματα για τους μαθητές, καθώς, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, ο βαθμός δυσκολίας εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους, ενώ τα χρονικά περιθώρια κρίθηκαν ασφυκτικά.