Αρχική Ν. Κορινθίας Η υποδοχή της Τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Κορίνθου (εικόνες)

Η υποδοχή της Τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Κορίνθου (εικόνες)

Με λαμπρότητα, ιερό ενθουσιασμό, γενικές κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ι. Ναούς της Ι. Μητροπόλεως μαςκαι με κοσμοπλημμύρα πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, στα προπύλαια του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου στην Κόρινθο, η υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Το Θεομητορικό Σέμνωμα μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Εφραίμ και το υπεδέχθη με τιμές Αρχηγού Κράτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος.Στην λαμπρά υποδοχή παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεώνκ. Αγάπιος, σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της Ι. Μητροπόλεως μας, Κληρικοί από άλλες Μητροπολιτικές Περιφέρειες, οι Μοναστικές αδελφότητες της Ι. Μητροπόλεως μας, οι Τοπικές Αρχές, ο Στρατός, η Φιλαρμονική της πόλεως και μέγα πλήθος προσκυνητών, που προσήλθαν από όλη την Ι. Μητρόπολή μας και από άλλες περιοχές.

Αμέσως μετά την υποδοχή της Αγίας Ζώνης και την χαριτωμένη και εποικοδομητική προσλαλιά του Σεβ. Μητροπολίτου μας και αφού ευχαρίστησε τον άγιο Καθηγούμενο Αρχιμ. Εφραίμ για την ευλογία της αφίξεως και φιλοξενείας επί πενθήμερον της Αγίας Ζώνης στην Κόρινθο, ως και τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομον για την παρουσία του,εψάλη το απολυτίκιο Αυτής και ο Εθνικός μας Ύμνος και τοποθετήθηκε στον προκαθορισμένο χώρο για τον ασπασμό υπό των Πιστών, ακολούθησε Δέηση, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου,και στην συνέχεια Ιερά Αγρυπνία,όπου εψάλη η ακολουθία της Αγίας Ζώνης, προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη την διάρκεια των Ι. Ακολουθιών οι ευλαβείς προσκυνητές δεν σταμάτησαν να προσέρχονται προς ασπασμόν του μεγάλου αυτού Θεομητορικού κειμηλίου μέχρι και το πέρας της Ι. Αγρυπνίας.

Η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου, το Ι. Λείψανο του πολιούχου και προστάτου μας Αγίου Αποστόλου Παύλου ως και τα Ιερά Λείψανα των Κορινθίων Αγίων και οι Ιερές Εικόνες της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» και των εν Κορινθία Αγίων θα εκτίθενται σε προσκύνηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό καθημερινά έως και το μεσημέρι της Κυριακής, 30 Ιουνίου 2019 και κατά τις ώρες από 7:00 το πρωί έως αργά το βράδυ.