Αρχική Eπικαιρότητα Στεγαστικό δάνειο: Υπολογίστε τη δόση μετά τη ρύθμιση και την κρατική επιδότηση

Στεγαστικό δάνειο: Υπολογίστε τη δόση μετά τη ρύθμιση και την κρατική επιδότηση

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που ανοίγει την Δευτέρα, οι δανειολήπτες με τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν χαμηλότερη μηνιαία δόση αλλά και κρατική επιδότηση  από 20 έως 50% προκειμένου να εξυπηρετήσουν την υποχρέωσή τους και να διατηρήσουν την κυριότητα του σπιτιού τους.

Ο υπολογισμός της μηνιαίας δόσης που θα προκύψει μετά τη ρύθμιση αλλά της επιδότησης που θα προσφέρει το κράτος είναι μια σύνθετη διαδικασία. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες όπως είναι η τρέχουσα αξία του ακινήτου, το ύψος της οφειλής, η οικογενειακή κατάσταση αλλά και το ετήσιο εισόδημα. Παίζει επίσης ρόλο το περιεχόμενο της πρότασης που θα κάνει η τράπεζα: η νέα διάρκεια αποπληρωμής του δανείου, το επιτόκιο που θα προσφερθεί αλλά και το αν θα γίνει ή όχι κούρεμα στο ληξιπρόθεσμο χρέος.

Το ερώτημα που χρίζει απάντησης είναι ένα: πόσα θα πρέπει να πληρώνω κάθε μήνα για να σώσω το σπίτι από τον πλειστηριασμό; Την απάντηση μπορείτε να την βρείτε εύκολα με την χρήση του οικονομικού εργαλείου το οποίο κάνει όλους τους υπολογισμούς: από την νέα μηνιαία δόση που «βγάζει» η προτεινόμενη ρύθμιση της τράπεζας μέχρι το τελικό ποσό της επιδότησης αλλά και την «καθαρή» δόση που θα πρέπει να καταβάλλετε κάθε μήνα.

Το εργαλείο αυτό, μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροEνα μήνυμα όλο αγάπη για τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου
Επόμενο άρθροΟριστικό: Την Παρασκευή ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές 2019