Αρχική Eπικαιρότητα Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή αλλιώς… εκλογές τον 15Αύγουστο!

Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή αλλιώς… εκλογές τον 15Αύγουστο!

Όχι στην αποχή γιατί… θα έχουμε εκλογές τον 15Αύγουστο με απλή αναλογική. Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης σε νέα έκκληση στους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν στις 7 Ιουλίου. Μη… ράβετε υπουργικά κοστούμια, είπε ξανά στα στελέχη της ΝΔ – Προανήγγειλε και τεχνοκράτες στην κυβέρνησή του. Καλώς έληξε όπως έληξε η υπόθεση Μοροπούλου, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εκτίμησε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα υπογράψει το διάταγμα για τις αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου. “Πρωτοφανής η φράση Τσίπρα πως μυρίζει αίμα το πρόγραμμα της ΝΔ”.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στα στελέχη της ΝΔ πως «έτοιμα υπουργικά κοστούμια» δεν υπάρχουν. Ζήτησε από τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν γιατί αλλιώς… θα έχουμε εκλογές με απλή αναλογική τον… 15Αύγουστο!

Κάλεσε ξανά τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν και να μην επιλέξουν αποχή. Όπως είπε το να μην υπάρξει ισχυρή εντολή μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου σημαίνει «εκλογές τον 15Αύγουστο με απλή αναλογική». Άρα, είπε, τότε θα έπρεπε να συνεργαστεί το πρώτο με το δεύτερο κόμμα. «Δεν νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν αυτό», εκτίμησε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί η ΝΔ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεσμεύτηκε ότι ένα από τα πράγματα που θα κάνει θα είναι να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Η ΝΔ, είπε, θα φέρει στη Βουλή αλλαγή του εκλογικού νόμου με ένα νέο σύστημα που δεν θα δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Τόνισε πως στόχος του θα είναι οι 200 ψήφοι για να αποφευχθούν στο μέλλον ενδιάμεσες εκλογές με απλή αναλογική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη νέα έκκληση του να μην υπάρξει αποχή, εξήγησε πως για λίγες ψήφους μπορεί να κριθεί η ισχυρή εντολή που διεκδικεί η ΝΔ και πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Επίσης, κάλεσε και τα στελέχη του να μη θεωρούν προεξοφλημένο το αποτέλεσμα.