Αρχική Ν. Αχαΐας Απολογούνται σήμερα οι 15 του κυκλώματος κλεμμένων αυτοκινήτων – Ανάμεσα τους και...

Απολογούνται σήμερα οι 15 του κυκλώματος κλεμμένων αυτοκινήτων – Ανάμεσα τους και Πατρινοί

Στα Δικαστήρια Πατρών θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Ανακριτή οι 15 συλληφθέντες, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε αυτοκίνητα, τα παραποιούσε και τα πωλούσε σε ιδιώτες.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με πανελλαδικές διαστάσεις. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τέσσερις Πατρινοί, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από την Αττική, την Ημαθία και τη Ζάκυνθο. Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί 110 κλοπές οχημάτων, ενώ βρέθηκαν 70 οχήματα τα οποία θα επιστραφούν στους κατόχους τους.

Τα μέλη του κυκλώματος έκλεβαν κυρίως μικρά αυτοκίνητα με καλή μεταπωλητική αξία και τα πουλούσαν είτε αυτούσια είτε ως ανταλλακτικά. Σε άλλες περιπτώσεις έβρισκαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα ή φθηνά από το εξωτερικό, τους έβαζαν τα ανταλλακτικά από τα κλεμμένα και τα πουλούσαν πολύ πιο ακριβά. Με αυτές τις μεθόδους, το κύκλωμα φέρεται να έχει αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ!

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση πλαστογραφία διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή: tempo24.news