Αρχική Ν. Κορινθίας Στον Φενεό περιόδευσε ο Νίκος Ταγαράς (Εικόνες)

Στον Φενεό περιόδευσε ο Νίκος Ταγαράς (Εικόνες)

Στην ορεινή Κορινθία, και συγκεκριμένα στις κοινότητες του πρώην δήμου Φενεού, βρέθηκε την Δευτέρα 24 Ιουνίου ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία Νίκος Ταγαράς. Ο κ. Ταγαράς περιόδευσε όλη την μέρα στην περιοχή και συνάντησε δεκάδες κατοίκους, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Ο πρ. αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) είχε την ευκαιρία να δει από κοντά πως έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια η ζωή των ανθρώπων στον Φενεό. Όπως του μετέφεραν, οι περισσότεροι νέοι έχουν φύγει από τα χωριά στην διάρκεια της κρίσης, προς αναζήτηση καλύτερης τύχης.

«Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, που αφορά όλη την πατρίδα μας. Πρέπει να φέρουμε πίσω στην Ελλάδα τα παιδιά μας, τους νέους μας και να τους δώσουμε κίνητρα να δουλέψουν στον τόπο τους και να φτιάξουν την ζωή τους…», τόνισε ο Νίκος Ταγαράς. Πρόσθεσε ότι ειδικά η ορεινή Κορινθία μπορεί να αποκτήσει ξανά ζωή, αφού έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει τουριστικός προορισμός για 365 μέρες τον χρόνο. «Η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα -και μάλιστα μέσα από τον θεματικό τουρισμό, όπως ο αγροτουρισμός και ο τουρισμός υγείας- μπορεί να αποτελέσει πηγή πλούτου για όλη την περιοχή», συνέχισε ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ.

Μάλιστα, υπενθύμισε πως τις βάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της ορεινής Κορινθίας, μέσα από την κατασκευή σύγχρονων οδικών υποδομών, έβαλε ο ίδιος, ως Νομάρχης, στην οκταετία 2003-2010, όταν και δεκάδες μικροί και μεγάλοι δρόμοι έγιναν σε όλη την έκταση του Δήμου.

Ο κ. Ταγαράς σημείωσε, ωστόσο, με έμφαση πως «δεν αρκεί μόνο να δώσουμε κίνητρα στους νέους για να γυρίσουν πίσω. Πρέπει να τους δώσουμε και κίνητρα να φτιάξουν οικογένειες, για να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα, που αποτελεί μακροπρόθεσμα την μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία, την κοινωνία, την παραγωγικότητα και τελικά για την ίδια την εθνική μας υπόσταση. Η στήριξη, λοιπόν, των νέων οικογενειών είναι για μας απόλυτη προτεραιότητα…».

Ενδιαφέρον είχε ο διάλογος που αναπτύχθηκε με τους κατοίκους, οι οποίοι ζήτησαν από τον πρ. αν. Υπουργό ΠΕΚΑ να βρει η πολιτεία τρόπους, ώστε να ενθαρρύνει εθελοντικές δράσεις στην περιοχή και να στηρίξει τους πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι αποτελούν σημαντικά κύτταρα για τις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα ρώτησαν τον κ. Ταγαρά ποιο είναι το σχέδιο της ΝΔ, ώστε να στηριχτεί το αγροτικό εισόδημα.

Ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας σημείωσε ότι είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα. Αυτός μπορεί να επιτευχθεί με ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των γεωργών και των κτηνοτρόφων που θα τους κάνουν πιο ανταγωνιστικούς. Να αξιοποιήσουν τη νέα τεχνολογία, να κάνουν τις μονάδες τους πιο εξωστρεφείς, πιο ανταγωνιστικές.

Τέλος, ο κ. Ταγαράς σημείωσε ότι η ΝΔ θα ενθαρρύνει τους αγρότες να σχηματίσουν ομάδες παραγωγών και συνεργατικά σχήματα, τα οποία θα φορολογούνται με 10% ώστε να δοθεί κίνητρο στη συνεργασία των αγροτών.

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Νίκου Ταγαρά
υπ. Βουλευτή Ν. Κορινθίας
πρ. αν. Υπουργού ΠΕΚΑ
πρ. Νομάρχη Κορινθίας

Προηγούμενο άρθροΚαι την Καλαμάτα θα επισκεφθεί την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας
Επόμενο άρθροΜεσσηνία: Επιχείρηση διάσωσης Γερμανού ιστιοπλόου στη Μάνη