Αρχική Eπικαιρότητα Δίκη Χρυσής Αυγής: «Θα καταθέσεις ό,τι σου πω αλλιώς θα σε σκοτώσουμε»...

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Θα καταθέσεις ό,τι σου πω αλλιώς θα σε σκοτώσουμε» – Καρφώνει την τοπική της Νίκαιας ο Δήμου

Στην προσπάθεια στελεχών της Χρυσής Αυγής να τον καθοδηγήσουν στο τι θα πει στις αστυνομικές αρχές αλλά και στις απειλές που δέχθηκε για να ακολουθήσει τις οδηγίες τους, αναφέρθηκε στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος, Γεώργιος Δήμου.

Ο Γ. Δήμου επιβεβαίωσε ότι το μοιραίο βράδυ στάλθηκε sms από την τοπική οργάνωση της Νίκαιας όπου εκείνος ήταν μέλος για να λαμβάνει τρόφιμα όπως τόνισε.

Μάλιστα όταν έφτασε εκεί συγκατηγορούμενος του, του είπε «πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε».

Αναλυτικά, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με το ηγετικό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας, Γ. Τσακανίκα αλλά και στο τηλεφώνημα που έκανε εκείνο το βράδυ στον Γ. Ρουπακιά όταν ο καθ´ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε στην απολογία του ότι την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο Τσακανίκας του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων κατ´εντολή του βουλευτή Λαγού.

Ωστόσο, το ραντεβού τελικά έγινε στους Αγίους Αναργύρους δίπλα στο σπίτι του. Στη συνάντηση προσήλθε τελικά ο Τσακανίκας, ο οποίος του είπε «Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι ότι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους». Μου είπε ότι ήμουν ο μοναδικός που πήρα τηλέφωνο τον Ρουπακιά εκείνο το βράδυ.

Τότε, όπως ανέφερε ο Δήμου, ο ίδιος απάντησε στον Τσακανίκα: «Μη με ανακατεύεις με τέτοια. Του είπα: “Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά, θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία”» 

Πρόεδρος: Τι καταλάβατε όταν σας έλεγε ότι θα ανοίξουν τα τηλέφωνα…

Κατηγορούμενος: Ότι ο Τσακανίκας με προέτρεπε να πω ότι εγώ προέτρεψα το Ρουπακιά να πάει να σκοτώσει το παλικάρι.

Στην συνέχεια ο Γ. Δήμου είπε ότι δέχθηκε απειλές από τον Τσακανίκα τρεις φορές, ενώ αρκετές φορές, όπως είπε, δέχθηκε και απειλητικά τηλεφωνήματα. «Στη συνάντηση ο Τσακανίκας μου είπε ότι θα μου κάνουν το βίο αβίωτο και ότι καλύτερα να μην είχα γεννηθεί. Μου είπε να καταθέσω στις αρχές ό,τι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν. Εγώ ήμουν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και γράφτηκα στην Τοπική της Νίκαιας για να παίρνω τρόφιμα…».

Όπως είπε ο κατηγορούμενος Δήμου, τηλεφώνησε εκείνο το βράδυ πρώτη φορά στον Ρουπακιά, όταν έλαβε ένα sms από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας. Τότε ο Ρουπακιάς του είπε να τηλεφωνήσει στον στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλη.

«Πήγα στην Τοπική μαζί με τον Σκάλκο με μηχανάκι αλλά ήταν κλειστή. Υπήρχαν στα 5 μέτρα μηχανάκια με 2 άτομα πάνω. Ήταν ο Κομιανός χωρίς κράνος. Ρώτησα τον Κομιανό γιατί είναι κλειστή η Τοπική. Μου είπε «πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε». Ξεκινήσανε τα μηχανάκια και εξαφανίστηκαν. Εγώ με τον Σκάλκο πήγαμε να βάλουμε βενζίνη,  Ακούγαμε σειρήνες. Είπα στο Σκάλκο ότι κάτι πρέπει να έχει γίνει.Την άλλη ημέρα το πρωί έμαθα τι είχε γίνει.

Πρόεδρος: Όταν φτάσατε σπίτι πήρατε κάποιον;

Κατηγορούμενος: Πήρα τον Ρουπακιά και μου είπε: «Με έχουν πιάσει, με έχουν στο τμήμα. Μου είπε να πάρω τον Πατέλη. Τηλεφώνησα στον Πατέλη και απάντησε η σύζυγός του, η οποία μου είπε: «Ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς, μη λες πολλά από το τηλέφωνο».

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΑποκλειστικό: Φρίκη-Δέρματα σκύλων βρέθηκαν σε σακούλες σκουπιδιών σε παραλία κοντά στο Κανταρέ!!
Επόμενο άρθροΚόρινθος : Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει το δημιουργικό της έργο