Αρχική Ν. Μεσσηνίας Αυτοί είναι οι 5 υποψήφιοι βουλευτές της ΛΑΕ στη Μεσσηνία (Βίντεο)

Αυτοί είναι οι 5 υποψήφιοι βουλευτές της ΛΑΕ στη Μεσσηνία (Βίντεο)

Η Λαϊκή Ενότητα δίνει την μάχη των εκλογών της 7 Ιούλη, με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία, αλλά και με πλήρη επίγνωση των δυσμενών πολιτικών συνθηκών για την ανυπότακτη αριστερά.

Μπαίνουμε στην εκλογική μάχη, με όλη μας τη δύναμη, λαβωμένοι αλλά όρθιοι. Αγωνιζόμαστε έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών και των δυνατοτήτων μας.

Το πολιτικό τοπίο μετά τις ευρωεκλογές είναι αρνητικό για τον εργαζόμενο λαό και τα συμφέροντά του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την μνημονιακή πολιτική του άνοιξε το δρόμο για την επέλαση της ΝΔ. Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την επάνοδό της επιδεικνύοντας, παρά τους προεκλογικούς ελιγμούς της, την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές ο λαός μπορεί με τη ψήφο του στη Λαϊκή Ενότητα να επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στον δικομματισμό και να δημιουργήσει αναχώματα στην νεοφιλελεύθερη επέλαση.

Το διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης, είναι να εκφραστεί με δυναμικό και καθαρό τρόπο, ότι υπάρχει και είναι ζωντανή η φλόγα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, απέναντι στο συστημικό παιχνίδι του μνημονιακού συντηρητικού διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ, και των δορυφόρων τους, που οι εκπρόσωποι του, αποκρύπτουν την συναίνεση τους, σε όλες τις αντιλαϊκές επιλογές που θα κρατήσουν εγκλωβισμένο τον ελληνικό λαό στην εξοντωτική λιτότητα και έως το 2060.

Στις 7 Ιούλη καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας, μακριά από τον μνημονιακό διπολισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, μακριά από τη λογική της «χαμένης ψήφου».
Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΙΜΗ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Γιατί Η Λαϊκή Ενότητα :

Έφερε στο δημόσιο βίο πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα υπουργών και βουλευτών που να εγκατέλειψαν θώκους και καρέκλες για να μην προδώσουν τις ιδέες τους και την στράτευσή τους για την υπεράσπιση λαϊκών συμφερόντων. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα ηγετικών στελεχών που να είναι μπροστάρηδες στις κινητοποιήσεις και να σωρεύουν στην πλάτη τους τη μια δικογραφία μετά την άλλη.

Έχει πραγματικά εναλλακτική λύση στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων που- χωρίς ψευδεπίγραφες εύκολες λύσεις και ήξεις- αφίξεις – βάζει πρώτα στην ατζέντα τα μέτρα αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας και απαιτεί ρήξεις με το καθεστώς της ευρωζώνης και της επιτροπείας.

Η ΛΑΕ συμμετείχε σταθερά στην πρώτη γραμμή στους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για τους μισθούς, συντάξεις, εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, για το περιβάλλον για τα δικαιώματα της νεολαίας στην εργασία και στις σπουδές.

Είχε αποτελεσματικότητα στους αγώνες αποτρέποντας την κατάσχεση εκατοντάδων λαϊκών κατοικιών και διασφαλίζοντας ρεύμα και νερό σε πολλά φτωχά νοικοκυριά.

Η ΛΑΕ προσπάθησε και προσπαθεί με επιμονή για την ενότητα και τη συνεργασίας της αριστεράς και όλων των δημοκρατικών αντινεοφιλελεύθερων αντιμνημονιακών δυνάμεων και σε πολιτικό και εκλογικό επίπεδο και στο κίνημα και τους αγώνες του λαού
και μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και του μαζικού κινήματος. Είναι ο πιο σταθερός αντίπαλος του νεοφιλελευθερισμού και κάθε δεξιάς πολιτικής.

Αγωνίζεται για την αναγέννηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και του μαζικού κινήματος.

Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε όσους έχουν πεισθεί για την εναλλακτική μας πρόταση, αλλά και σε όσους/ες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να ακολουθηθεί άμεσα ένας άλλος δρόμος ενάντια στη διαρκή ποδηγέτηση των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων από τη χρεοκρατία, το νεοφιλελευθερισμό και τα μνημόνια διαρκείας.

Όσοι πολίτες έχουν απογοητευθεί από ΣΥΡΙΖΑ.
Όσοι ανησυχούν από μια κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα αυτοδύναμη.
Όσοι έχουν απογοητευθεί από όσους κατέστρεψαν την ζωή με τα μνημόνια το 1 το 2 και το 3ο του ΣΥΡΙΖΑ που το ψηφίσαν 222 βουλευτές (Σύριζα, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) Ποτάμι, ΑΝΕΛ).
Έχουν επιλογή. Να ψηφίσουν Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.)

Γιατί η ενίσχυση της ΛΑ.Ε. είναι η καλύτερη εγγύηση:
Για πραγματική αντιπολίτευση και ακύρωση της αυτοδυναμίας της Ν.Δ.
Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα για εναλλακτική λύση για αντίσταση και για ανατροπή.

Για ενωτικό μέτωπο της ριζοσπαστικής αριστεράς και όλων των
αντινεοφιλελεύθερων προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Για να δώσουν οι πολίτες δύναμη στη φωνή τους και στους αγώνες τους Γιατί η Λαϊκή Ενότητα δεν πρόδωσε το λαό.

Γιατί η Λαϊκή Ενότητα είναι η πραγματική αντιπολίτευση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Γιατί η ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας θα δώσει δύναμη στους αγώνες για τα δίκαια των εργαζομένων και του τόπου μας.
Γιατί η ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας κρατάει ζωντανή την ελπίδα της αντίστασης και της ανατροπής.
Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στο Νομό μας αποτελείται από συνεπείς και έντιμους αγωνιστές και αγωνίστριες που έχουν διακριθεί με τη δράση τους στα
κινήματα και στους κοινωνικούς αγώνες.

1. Δετάς-Πουλόπουλος Σπύρος: Είναι νέος αγρότης. Γεννήθηκε το 1988. Ζει και εργάζεται στο Χατζή. Συμμετέχει ενεργά στο αγροτικό κίνημα. Ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ.Μετά την προδοσία της ψήφισης του 3ου μνημονίου αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ και εντάχτηκε στη ΛΑ.Ε. Μέλος της Ν.Ε. της ΛΑ.Ε. Μεσσηνίας

2. Δουλάμη Πετρούλα: Είναι ιδιωτική υπάλληλος. Γεννήθηκε και κατοικεί στη Καλαμάτα. Στέλεχος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Αχαΐα όπου ζούσε μέχρι το 2015. Συμμετέχει στα κινήματα και είχε αυτοδιοικητική δράση στο Δήμο Ρίου. Μέλος της Ν.Ε. της ΛΑ.Ε. Μεσσηνίας

3. Μήτση Μαρία: Είναι καθηγήτρια στον ιδιωτικό τομέα, πτυχιούχος Ιστορίας –Εθνολογίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και κατοικεί και εργάζεται στην Καλαμάτα. Είναι Πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Είναι μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. της ΛΑ.Ε. Μεσσηνίας.Ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε. στις πρόσφατες ευρωεκλογές και ήταν υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας με τη Λαϊκή Ενότητα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

4. Νικολακόπουλος Ντίνος: Είναι συνταξιούχος Δημοτικός υπάλληλος. Γεννήθηκε στο Νιχώρι Μελιγαλά. Ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Συμμετείχε στη πρώτη γραμμή στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αγωνιστής του Αριστερού κινήματος από τη δικτατορία. Εντάχτηκε στην ΚΝΕ το 1972 και στη συνέχεια στο ΚΚΕ.
Αποχώρησε το 1991 και εντάχτηκε στον Συνασπισμό και το ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την προδοσία της ψήφισης του 3ου μνημονίου αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ και εντάχτηκε στη ΛΑ.Ε.

5. Παναγιωτοπούλου Γεωργία: Είναι αγρότισσα και έμπορος αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές. Γεννήθηκε και κατοικεί στην Κυπαρισσία. Είναι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και διοίκησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Συμμετέχει στην Αριστερά από το 1982 αρχικά στην ΚΝΕ και στη συνέχεια στο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την προδοσία της ψήφισης του 3ου μνημονίου αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ και εντάχτηκε στη ΛΑ.Ε. Συμμετείχε ενεργά στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Κυπαρισσίας από το 1986. Συμμετέχει ενεργά στο αγροτικό κίνημα. Μέλος της Ν.Ε. της ΛΑ.Ε. Μεσσηνίας.

Πηγή: messinialive.gr