Αρχική Ν. Αργολίδος Εκκίνηση για τον 11ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο (Βίντεο)

Εκκίνηση για τον 11ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο (Βίντεο)

Οι Δρομείς & Μαραθωνοδρόμοι Αργολίδας, ο σύλλογος οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης συνδιοργάνωσαν τον 11ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο, με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Η εκκίνηση δόθηκε την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 έξω από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών καθώς για πρώτη φορά φέτος δεν δοθηκε άδεια από την Αρχαιολογική υπηρεσία λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που παρουσιάζει ο αρχαιολογικός χώρος αυτή την περίοδο.

Η διαδρομή αυτή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκηνών με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης.

Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στο Δρόμο συμμετέχουν Περιπατητές, Ποδηλάτες, Ιππείς και Δρομείς – Αθλητές.

 Ο τερματισμός έγινε στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης Δήμου Άργους- Μυκηνών.

Για τους δρομείς η απόσταση ήταν 10 χλμ σε χωμάτινη διαδρομή. Οι Περιπατητές ακολούθησαν τον αρχαίο δρόμο μήκους 7 χλμ και ξεναγήθηκαν από τον καθηγητή Μουσικού σχολείου Προσύμνης Παναγιώτη Ψύχα.

Απονομή επάθλων έγινε στους 3 πρώτους άνδρες και τις 3 πρώτες γυναίκες. Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς πήραν αναμνηστικό μετάλλιο και όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση, δίπλωμα συμμετοχής.

Στον 11ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο υπήρχε υποστήριξη από το 1ο Σύστημα Προσκόπων. Οι αγώνες  καλύφθηκαν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Άργους με κάλυψη από γιατρό Καρδιολόγο και υποστήριξη από το ΕΚΑΒ.

 Στο τέλος των αγώνων υπήρχαν χορευτικά δρώμενα, μουσικές επιλογές και προσφέρθηκαν σε όλους τους αθλητές σνακ, χυμοί και παραδοσιακά γεύματα με συνοδεία κρασιού.

Πηγή: agolikeseidhseis.gr