Αρχική Eπικαιρότητα Ασημένιο μετάλλιο για την Κορακάκη στο Ευρωπαϊκό του Μινσκ

Ασημένιο μετάλλιο για την Κορακάκη στο Ευρωπαϊκό του Μινσκ

Ασημένιο μετάλλιο για την Κορακάκη στο Ευρωπαϊκό του Μινσκ

Ένα ακόμα μετάλλιο στην πλούσια… συλλογή της Άννας Κορακάκη. Τη δεύτερη θέση στα 10 μ. αεροβόλο πιστόλι των γυναικών, στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μινσκ, πήρε η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης. Η Άννα Κορακάκη έχασε το χρυσό μετάλλιο από την Ζοράνα Αρτούνοβιτς.

Η προσπάθεια της για ένα μετάλλιο στο Μινσκ ξεκίνησε δύσκολα, αλλά η Άννα Κορακάκη… τα κατάφερε. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε με τη ψυχή στο στόμα στον τελικό των 10 μ. στο αεροβόλο πιστόλι (με 90 βαθμούς) και κατάφερε τελικά να περάσει στο λαιμό της το ασημένιο μετάλλιο, στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μινσκ.

Η Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος βρήκε στη συνέχεια τον καλό της εαυτό, επέστρεψε στις καλές βολές και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου, συγκεντρώνοντας συνολικά 238,8 βαθμούς και δίνοντας έτσι το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα, στη φετινή διοργάνωση.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η μεγάλη της αντίπαλος, Ζοράνα Αρούνοβιτς με 241.2 (σ.σ. χρειάστηκε να κάνει ρεκόρ στους Ευρωπαϊκούς αγώνες για να κατακτήσει την πρωτιά), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αντοανέτα Μπόνεβα με 218.1.