Αρχική Ν. Μεσσηνίας Ανελκύστηκε από το λιμάνι της Καλαμάτας το κατασχεμένο “Aldamir Mustafa” (Βίντεο)

Ανελκύστηκε από το λιμάνι της Καλαμάτας το κατασχεμένο “Aldamir Mustafa” (Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ανέλκυση του κατασχεμένου σκάφους “Aldamir Mustafa”, από το λιμάνι της Καλαμάτας και η εναπόθεσή του στο χερσαίο χώρο, στη νοτιοδυτική πλευρά του λιμανιού.

Με τη βοήθεια ρυμουλκού μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού, όπου αρχικά τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για να αποτραπεί τυχόν θαλάσσια ρύπανση. Με τον ειδικό εντυπωσιακό γερανό, με τη βοήθεια δύτη, του σκάφους του Λιμενικού και με τη βοήθεια ανδρών και γυναικών του Λιμεναρχείου Καλαμάτας και κυρίως με πολύ προσεκτικές κινήσεις, γιατί είχε νερά στο εσωτερικό του, ανελκύστηκε και τοποθετήθηκε δίπλα από το σημείο που έχουν εναποτεθεί άλλα δύο κατασχεμένα σκάφη από τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών.

Κατά τη διαδικασία της ανέλκυσης, στην οποία παρέστη και βοήθησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαράντος Μαρινάκης, βρέθηκε ότι το σκάφος που είχε μεγάλη φθορά, ζύγιζε 45 τόνους.

Να αναφέρουμε ότι και την περασμένη Πέμπτη περιμετρικά του σκάφους που βρισκόταν μπροστά από το Jumbo εδώ και χρόνια, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα από το Λιμεναρχείο, για τον κίνδυνο της ρύπανσης.

Να σημειώσουμε ότι στο λιμάνι βρίσκονται άλλα τρία κατασχεμένα σκάφη για τον ίδιο λόγο, ενώ ο μεγάλος κίνδυνος τώρα είναι η νοτιοδυτική πλευρά στο χερσαίο χώρο του λιμανιού να μετατραπεί σε νεκροταφείο κατασχεμένων σκαφών.

Πηγή: eleftheriaonline.gr