Αρχική Eπικαιρότητα Δημήτρης Γραικός: «Δεν υπήρχε προμελέτη, αυτός μου επιτέθηκε» λέει ο κατηγορούμενος

Δημήτρης Γραικός: «Δεν υπήρχε προμελέτη, αυτός μου επιτέθηκε» λέει ο κατηγορούμενος

Τι υποστήριξε στην απολογία του για τη δολοφονία Γραικού ο 46χρονος έμπορος κρεάτων. «Δεν είχαμε οικονομικές διαφορές, δεν υπήρχε προμελέτη» είπε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος. «Ο Δημήτρης Γραικός ήταν οξύθυμος και βίαιος άνθρωπος». «Με περίμενε στον στάβλο, μου ζήτησε παραπάνω χρήματα, αρνήθηκα και μου επιτέθηκε». «Έχω μετανιώσει. Δεν μπορούσα άλλο να αισθάνομαι ότι έχω θάψει τον Δημήτρη εκεί».

Τα όσα υποστήριξε στις αρχές, ο 46χρονος έμπορος κρέατος που κατηγορείται για την δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού από τη Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτει η κυριακάτικη  Real News. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο καθ’ ομολογίαν δράστης, ισχυρίστηκε πως μετά την λογομαχία που είχε με το θύμα, πιάστηκαν στα χέρια, ο Δημήτρης Γραικός έπεσε το έδαφος, χτύπησε στο κεφάλι και έχασε τη ζωή του.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος αποδίδει τον θάνατο του Γραικού στην κακιά ώραλέγοντας ότι η αποκάλυψη αυτής της τραγωδίας θα λειτουργήσει λυτρωτικά γι’ αυτόν. Κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν είχε προηγουμένως διαφορές με το θύμα αλλά εκείνη την ημέρα τον προκάλεσε.

 Αναφερόμενος στα όσα έκανε αφού διαπίστωσε τον θάνατο του Γραικού, το ότι δηλαδή άνοιξε λάκκο και τον έθαψε, όπως και το αυτοκίνητο του θύματος υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη αυτές οι «πραγματικά απαράδεκτες πράξεις» για τις οποίες «μετανοώ πλήρως και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τους οικείους του θύματος» καθώς ισχυρίζεται ότι όλα τα έκανε πάνω στον πανικό του.

«Δεν υπήρχε καμία οικονομική εκκρεμότητα – Δεν υπάρχει προμελέτη»

«Δεν υπήρξε μεταξύ μας καμία οικονομική εκκρεμότητα, ο Γραικός είχε εξοφληθεί για το σύνολο της συναλλαγής μας και δεν υπήρχε περίπτωση να ζητήσει τη συνεργασία μου αν δεν ήμουν απολύτως συνεπής στις πληρωμές μου. Ο ισχυρισμός αυτός περί ύπαρξης τόσο υψηλής οικονομικής εκκρεμότητας είναι απολύτως αβάσιμος, αφού σε τέτοια περίπτωση ο Γραικός δεν είχε κανέναν λόγο να συνεργάζεται μαζί μου. (…) Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί ύπαρξης πρόθεσης από πλευράς μου να επιθυμώ αλλά και να επιδιώξω τον θάνατό του είναι πέρα για πέρα ανυπόστατος. Ο Γραικός ήρθε μόνος του και με βρήκε, δεν γνώριζα την έλευση του, πολύ δε περισσότερο δεν τον κάλεσα ο ίδιος. Αν πράγματι επιδίωκα τον θάνατό του θα είχα εξοπλιστεί με κάποιου είδους όπλο ώστε να διασφαλίσω το αποτέλεσμα και δεν θα το άφηνα “στα χέρια μου”. Επιπλέον η μετέπειτα αντίδρασή μου κάθε άλλο παρά προμελέτη δείχνει, αφού ο μέσος δράστης που επιδιώκει και προετοιμάζει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα είχε σκεφτεί κάτι πιο πρωτότυπο και αποτελεσματικό για τη συγκάλυψη της παράνομης πράξης του από το να θάψει τα ίχνη του εγκλήματος κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια του. Αν το πτώμα βρισκόταν οπουδήποτε αλλού εκτός του δικού μου χώρου δεν θα ήταν καθόλου δεδομένη η εμπλοκή μου στην υπόθεση και ήταν κάτι που δεν σκέφτηκα πολύ απλά γιατί δεν το είχα προσχεδιάσει, ούτε φανταστεί» είπε ο 46χρονος έμπορος κρεάτων. 

«Ο Δημήτρης Γραικός ήταν νευρικός και βίαιος»

Σύμφωνα με την απολογία του 46χρονου, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως χωρίς να θέλει να προσβάλει τη μνήμη του νεκρού «από πληθώρα μαρτυρικών καταθέσεων προκύπτει ότι ο θανών ήταν ευερέθιστος, νευρικός και οξύθυμος άνθρωπος και χρησιμοποιούσε βία, όπως εναργώς προκύπτει όχι μόνο από πολλούς μάρτυρες αλλά ακόμη και από τον ίδια τη σύζυγό του, η οποία έχει καταθέσει ότι τη χτυπούσε, την έβριζε και γενικά είχε απέναντί της βίαιη συμπεριφορά.

«Με περίμενε στον στάβλο και μου επιτέθηκε»

Ο 46χρονος έμπορος κρεάτων περιέγραψε πώς στις 3 Νοεμβρίου 2016 παρακολούθησαν μαζί με τον Γραικό τη διαδικασία σφαγής των ζώων και πως το κλίμα μεταξύ τους ήταν καλό, έφαγαν μαζί και ολοκλήρωσαν την οικονομική τους συναλλαγή. Όπως ισχυρίζεται ο 46χρονος το απόγευμα πήγε στο στάβλο να ταΐσει τα ζώα του και εκεί τον περίμενε ο Γραικός.

«Δεν γνώριζα ότι θα ήταν εκεί, δεν είχαμε συνεννοηθεί ότι θα περάσει από τη μονάδα μου και γενικώς η παρουσία του με ξάφνιασε. Μόλις με είδε με πλησίασε και μου έκανε παράπονα για την τιμή του κρέατος που μου πούλησε. Εγώ από την πλευρά μου θεωρούσα ότι το ζήτημα ήταν λήξαν, δεδομένου ότι τα τιμολόγια είχαν εκδοθεί, τα χρήματα είχαν καταβληθεί, επομένως κάθε συζήτηση για τη συναλλαγή που είχε ολοκληρωθεί ήταν μάταιη. Εκείνος επέμενε, μου έλεγε “βάλε κάτι παραπάνω”, στην αρχή με ήρεμο ύφος – ίσως και παρακλητικό- και προκειμένου να με πείσει ή να με βρει στο φιλότιμο ανέφερε τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες του. Βλέποντάς με αμετακίνητο στη θέση μου, άλλαξε διάθεση και με επιτακτικό ύφος επέμενε να βάλω κάτι παραπάνω στην τελική τιμή. Εγώ τον αγνοούσα και του ζητούσα να φύγει λέγοντάς του “καλά είναι τα λεφτά που πήρες άλλος να ήταν στη θέση μου δεν θα σου έδινε ούτε αυτά έτσι όπως ήταν τα ζώα σου”. Ενώ εκείνος εξακολουθούσε να ζητά παραπάνω χρήματα έκανα κίνηση να φύγω, αφού δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε» λέει ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Γραικού.

«Χτύπησε το κεφάλι του στο κράσπεδο… Πανικοβλήθηκα»

Όπως υποστηρίζει ο καθ’ ομολογίαν δράστης: «τότε ο Γραικός άλλαξε ύφος, δεν ήλεγχε τον εαυτό του και ούρλιαζε λέγοντας “είσα απατεώνας, με έκλεψες, είσαι π…..ς άνδρας, δεν φοράς παντελόνια, γ@μώ το σπίτι του” και όρμησε πάνω μου με σκοπό να μου επιτεθεί και να με χτυπήσει. Αρχικά με άρπαξε από το πουκάμισο και εγώ προσπαθώντας να τον σταματήσω, αντανακλαστικά τον χτύπησα με δύναμη στο πρόσωπο και τον έσπρωξα. Εκείνος επειδή με κρατούσε από τα ρούχα, με συμπαρέσυρε κατά την πτώση του στο έδαφος και έπεσα πάνω του. Έτσι ξεκίνησε η συμπλοκή μας. Ο Γραικός έπεσε και από πάνω του έπεσα κι εγώ. Κατά την πτώση του χτύπησε το πίσω μέρος του κρανίου του με το κράσπεδο. Μόλις έπεσε κάτω, έμεινε ακίνητος χωρίς να αντιδρά. Αφού δεν σηκωνόταν συνειδητοποίησα ότι κάτι σοβαρό έγινε. Πανικοβλήθηκα και άρχισα να τον ταρακουνάω και να τον χτυπάω ελαφρώς στο πρόσωπο για να συνέλθει. Δεν υπήρχε καμία αντίδραση».

Ο 46χρονος υποστήριξε πώς προσπάθησε να συνεφέρει τον κτηνοτρόφο. Μάλιστα, όσο ο Γραικός ήταν αναίσθητος μέσα στο γραφείο, ένας οδηγός φορτηγού, έφτασε στην επιχείρηση του εμπόρου, για να ξεφορτώσει μπάζα.

«Βγήκα έξω προσπάθησα να είμαι ψύχραιμος, έλεγα μέσα μου ότι δεν πεθαίνει ο άνθρωπος τόσο εύκολα. Κατάφερα να διώξω το συντομότερο τον οδηγό και μπήκα πάλι στο γραφείο, έπεσα πάνω του και προσπάθησα απεγνωσμένα να τον επαναφέρω. Κάποια στιγμή πείστηκα πως δεν υπήρχε πλέον ίχνος ζωής» υποστήριξε. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε τότε πανικοβλήθηκε και ενώ αρχικά σκέφτηκε να ενημερώσει τη γυναίκα του και την αστυνομία, θεώρησε ότι αφού δεν υπήρχε κανένας μάρτυρας δεν θα γινόταν πιστευτός. Στη συνέχεια σκέφτηκε να εξαφανιστεί αλλά σκέφτηκε τα τρία του παιδιά και έτσι τελικά αποφάσισε να κρύψει τα ίχνη του θάβοντας το πτώμα και το αυτοκίνητο του. 

«Έχω μετανιώσει»

Ο 46χρονος υποστήριξε πως δεν είχε συνεργούς στο έγκλημα και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

«Δεν έπρεπε να τον είχα χτυπήσει. Έχω μετανιώσει. Για αυτό άλλωστε άλλαξα και εγκατάσταση. Δεν μπορούσα άλλο να αισθάνομαι ότι έχω θάψει τον Δημήτρη εκεί. Ζητάω συγγνώμη. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, ήταν η κακιά η ώρα, το δευτερόλεπτο εκείνο που έγινε το συμβάν» είπε ο κατηγορούμενος.

πηγή: Εφημερίδα RealNews

Προηγούμενο άρθροΑσημένιο μετάλλιο για την Κορακάκη στο Ευρωπαϊκό του Μινσκ
Επόμενο άρθροΕγώ είμαι η «χοντρή». Εσύ τι ζόρι ακριβώς τραβάς;