Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Κατάληψη του κτηρίου υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ (βίντεο)

Καλαμάτα: Κατάληψη του κτηρίου υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ (βίντεο)

Κατάληψη του κτηρίου των υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Καλαμάτας πραγματοποίησαν χθες, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και οι 26 συμβασιούχοι της Επιχείρησης που απολύθηκαν με δικαστική απόφαση, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις και για τη στάση της πλειοψηφίας των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του σωματείου Παναγιώτης Κουφαλάκος ενημέρωσε ότι “στις 9 το πρωί με εντολή της διοίκησης κοινοποιήθηκαν οι απολύσεις των 26 συναδέλφων μας”.

Και πληροφόρησε με εκβιαστικό ύφος πως “σήμερα (το μεσημέρι αργότερα, έτσι έγινε) δεν θα επιτρέψουμε ξανά να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και από Δευτέρα θα συνεχίσουμε. Kαι δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί καμία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, αν δεν πάρει πρώτα απόφαση μετατροπής των συμβάσεων των 26 συναδέλφων μας σε αορίστου και ταυτόχρονα δεν διεκδικήσει κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό”.

Αναφεομενος στο ιστορικό της υπόθεσης των 26 συμβασιούχων, ο κ. Κουφαλάκος είπε ότι “4 χρόνια τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παραλαμβάνοντας το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ενίσχυσε το θεσμικό νομοθετικό πλαίσιο των ελαστικών σχέσεων εργασίας, προωθώντας πολιτικές κάλυψης των αναγκών των υπηρεσιών των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων, με οκτάμηνες συμβάσεις, με κοινωφελή εργασία και με προγράμματα κατάρτισης από τον ΟΑΕΔ”.

Παρατήρησε πως “4 χρόνια οι συνάδελφοί μας έχουν ματώσει οικονομικά από την προσφυγή τους στις δικαστικές αίθουσες, όπου ανανέωναν τις συμβάσεις τους”.

Για την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία διέκοψαν, υποστήριξε πως “η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων με ευχολόγια του τύπου «είμαστε μαζί σας» προσπάθησαν να εξιλεωθούν για τις πολιτικές τους και για την απουσία τους από τις διεκδικήσεις των 150 συνδικαλιστικών οργανώσεων πού παλεύουν για σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας. Ο δήμαρχος Καλαμάτας και οι δημοτικές παρατάξεις που στηρίζονται από τα κόμματα που συγκυβέρνησαν και ετοιμάζονται να συγκυβερνήσουν, έκαναν τοποθετήσεις συμπαράστασης και εξέφρασαν ευχές χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα”.

Επέκρινε, επίσης, τον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη που σε περσινή κινητοποίηση, όταν τέθηκε το θέμα νομοθετικής ρύθμισης μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τους απάντησε “ξεχάστε το, δεν είναι στις πολιτικές μας η πρόταση”.

Ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι “στις 7 Ιούλη έχουμε εκλογές και στις 8 οι εργαζόμενοι θα έλθουμε αντιμέτωποι με πολιτικές απαξίωσης της εργασίας μας και πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων. Εμείς έχουμε βγάλει μέσα από την πείρα μας τα συμπεράσματά μας και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Χάσαμε τη μάχη της προσωρινής διαταγής. Ο πόλεμος όμως δεν χάθηκε. Μπροστά μας έχουμε την εκδίκαση των ασφαλιστικών. Το κίνημα της σταθερής και μόνιμης δουλειάς φουντώνει. Οι πολίτες που υπογράφουν συμπαράσταση στον αγώνα μας και έχουν ξεπεράσει τους 500, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και στις 7 να μην επιβραβεύσουν με την ψήφο τους την πολιτική τους”.

Πηγή: eleftheriaonline.gr