Αρχική Ν. Μεσσηνίας Κίνδυνος να βουλιάξει στο Λιμάνι Καλαμάτας το κατασχεμένο σκάφος “Mustafa” (Βίντεο)

Κίνδυνος να βουλιάξει στο Λιμάνι Καλαμάτας το κατασχεμένο σκάφος “Mustafa” (Βίντεο)

Μια δυσάρεστη αλλά κι αναμενόμενη εξέλιξη σημειώθηκε χθες το πρωί στο Λιμάνι της Καλαμάτας, μπροστά από το Κεντρικό Λιμενερχείο, στον χώρο που έχουν δέσει τα κατασχεμένα πλωτά σκάφη. Ένα από αυτά, που βρίσκεται στο Λιμάνι από το 2014, παρουσίασε άλλο ένα ρήγμα στην πρύμνη κι άρχισε να βάζει συνεχώς νερά και να κινδυνεύει να βυθιστεί!

Αμέσως έσπευσαν δύτες του Λιμενικού και βούτηξαν για να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς και να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Κίνδυνος να βουλιάξει στο Λιμάνι Καλαμάτας το κατασχεμένο σκάφος “Mustafa”

Παράλληλα τοποθετήθηκαν από τον Πρόεδρο του Αίολου Χάρη Βγενή που έσπευσε να βοηθησει με το φουσκωτό του Συλόγου, ειδικές απορροφητικές “πετσέτες”, ως πλέγμα, περιμετρικά του MUSTAFA, για την αποφυγή θαλάσσιας ρύπνασης.

Στο σημείο βρέθηκε ο Υπολιμενάρχης, Νίκος Γιαννουλάτος,  άνδρες του Λιμεναρχείου και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σαράντος Μαρινάκης, μαζί με το μέλος Δημήτρη Κούμανη.

Κίνδυνος να βουλιάξει στο Λιμάνι Καλαμάτας το κατασχεμένο σκάφος “Mustafa”

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΕΛΚΥΣΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Αποφασίστηκε να γίνει το πρωί της Παρασκευής προσπάθεια ανέλκυσης από τοπική επιχείρηση που ειδικεύεται σε τέτοιες περιπτώσεις κι έχει αναλάβει και στο παρελθόν παρόμοιες δράσεις.

Το θέμα που έχει προκύψει είναι ότι δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακριβώς το βάρος του σκάφους κι αν τελικά μπορεί η ανέλκυσή του να γίνει από τον συγκεκριμένο γερανό ή θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερο που θα έρθει από άλλο Νομό της Πελοποννήσου.

Κίνδυνος να βουλιάξει στο Λιμάνι Καλαμάτας το κατασχεμένο σκάφος “Mustafa”

Συνεπώς, θα γίνει μια πρώτη προσπάθεια να σηκωθεί το MUSTAFA κι αν τελικά δεν υπάρξει πρόβλημα θα βγει στην στεριά.

“ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ, ΒΟΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ”

Ο Σαράντος Μαρινάκης μιλώντας στο Messinialive καυτηρίασε τις μακροχρόνιες διαδικασίες που έχει θεσπίσει το Κράτος, από την ώρα που θα κατασχεθεί ένα σκάφος, μέχρι την ώρα που θα απομακρυνθεί, με την ταλαιπωρία, την γραφειοκρατία αλλά και τα έξοδα να βαραίνουν το Λιμενικό Ταμείο σε παρόμοιες περιπτώσεις…

Να επισημάνουμε ότι η έξοδος του άλλου “σάπιου κουφαριού” πριν λίγους μήνες, στοίχισε στον Δήμο περίπου 8.500 ευρώ.

Πηγή: messinialive.gr