Αρχική Eπικαιρότητα Δίκη Χρυσής Αυγής: Τους άκουγε να λένε ότι δεν ξέρουν τίποτα για...

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τους άκουγε να λένε ότι δεν ξέρουν τίποτα για τον φόνο του παιδιού της – Κανείς τους δεν ξέρει τίποτα!

Με την απολογία του δεύτερου κατηγορουμένου για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τον 29χρόνο, Τάσο Αναδιώτη, ο οποίος κατηγορείται πως ήταν ένα εκ των μελών του «τάγματος εφόδου» που κινητοποιήθηκε το βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε σχέση με τη δολοφονία, υποστήριξε ότι συμπτωματικά βρέθηκε σε κρίσιμα σημεία το μοιραίο βράδυ και δικαιολόγησε τις τηλεφωνικές του συνομιλίες ως συζητήσεις άσχετες με τον Παύλο Φύσσα, για θέματα καθημερινότητας. Ταυτόχρονα, ο νεαρός κατηγορούμενος αφενός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον μουσικό και αφετέρου ανέφερε πως είδε για πρώτη φορά τον καθ´ομολογία δολοφόνο του στο δικαστήριο.

Στη βροχή των ερωτήσεων που δέχθηκε για τα δεκάδες τηλεφωνήματα που είχε εκείνο το βράδυ, υποστήριξε πως επρόκειτο για συζητήσεις τους άσχετες με τον Παύλο Φύσσα, αναφέροντας «έμαθα τι είχε γίνει την άλλη μέρα από τα κανάλια. Δεν ήξερα ούτε τον έναν ούτε τον άλλον» , προσθέτοντας«στο τηλέφωνο λέγαμε ανούσια πράγματα της καθημερινότητας».

«Για ό,τι συμβαίνει στο λεκανοπέδιο εσείς ενημερώνεστε;» παρατήρησε η πρόεδρος αναφερόμενη στο γεγονός πως μόνο με έναν από τους συγκατηγορουμένους του είχε μιλήσει επτά φορές.
Πρόεδρος: Το «γιατί » το ψάξατε; Αφού είχατε αυτή τη διαδρομή, όπως λέτε, προφανώς κάποιος είπε κάτι για εσάς.
Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω τι κινήσεις έπρεπε να κάνω
Πρόεδρος: Να βρείτε ανθρώπους της Τοπικής της Νίκαιας.
Κατηγορούμενος: Όχι.
Πρόεδρος: Συνεχίζει η σχέση σας με τη Χρυσή Αυγή;
Κατηγορούμενος : Όχι, άλλωστε έχω περιοριστικούς όρους να μην έχω σχέσεις με συγκατηγορουμένους μου. (…) Αν ψηφίζω ή όχι Χρυσή Αυγή είναι προσωπικό μου θέμα. Η καθημερινότητα μου με εμποδίζει να ασχοληθώ.

Όσο αφορά ότι βρέθηκε στο νοσοκομείο όπου μετέφεραν τον μουσικό, τόνισε πως πήγε για να συμπαρασταθεί σε φίλο του, του οποίου δεν ήξερε το επώνυμο, γιατί νοσηλευόταν η γιαγιά του. Μάλιστα, για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του προσκόμισε το πιστοποιητικό θανάτου ηλικιωμένης γυναίκας που έφυγε από τη ζωή εκείνο το πρωί.

Σχετικά με τις αντιφάσεις που εντόπισαν οι δικαστές ο 29χρονος ανέφερε πως σε πολλές περιπτώσεις όσα είπε «δεν τα είχαν διατυπώσει σωστά». Μάλιστα επικαλέστηκε και το νεαρό της ηλικίας του λέγοντας πως ο ίδιος δεν είχε εμπλακεί ποτέ σε «τσαμπουκάδες «.

«Ήταν πολύ χοντρό αυτό που έγινε σε εμένα. Προφυλακίστηκα χωρίς να ξέρω το λόγο», ανέφερε τονίζοντας πως ουδέποτε έλαβε μήνυμα – κάλεσμα από την Τοπική της Νίκαιας το βράδυ της δολοφονίας. Ωστόσο, παραδέχτηκε πως είχε μιλήσει με τον φίλο και συγκατηγορουμενό του ο οποίος φέρεται να ειδοποίησε το «τάγμα εφόδου» ισχυριζόμενος πως η συζήτηση τους αφορούσε άλλα θέματα.

Πρόεδρος : Τον Φύσσα τον γνωρίζατε;
Κατηγορούμενος : Ούτε το όνομα του ούτε φατσικά.

Όταν ο 29χρονος κλήθηκε να εξηγήσει τις φωτογραφίες ναζιστικού περιεχομένου που βρέθηκαν στον υπολογιστή του ισχυρίστηκε πως τις είχε κατεβάσει από «ιστορικό ενδιαφέρον».
«Είχα και άλλες τον Βελουχιώτη και τον Στάλιν», είπε.

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την απολογία του ο πρώτος κατηγορούμενος ο οποίος αρνήθηκε πως ήταν εκείνος που κινητοποίησε το «τάγμα εφόδου» το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ο 46χρονος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως βουλευτές της Χρυσής Αυγής τους είχαν πει πως στην περίπτωση που έρχονταν σε αντιδικία με το ΠΑΜΕ στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να τους πετάξουν στη θάλασσα. «Δεν θυμάμαι αν μας το είπε ο Λαγός ή κάποιος άλλος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Πηγή: newsit.gr