Αρχική Ν. Αργολίδος Πακιστανοί δολοφόνησαν ομοεθνή τους – Το δρομολόγιο του φόνου από το Άργος...

Πακιστανοί δολοφόνησαν ομοεθνή τους – Το δρομολόγιο του φόνου από το Άργος στη Βοιωτία

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θηβών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριών αλλοδαπών που απήγαγαν στις 11 Μαρτίου έναν 34χρονο συμπατριώτη τους, τον δολοφόνησαν στην περιοχή του Ελαιώνα Θηβών αλλά συνέχιζαν να εκβιάζουν τους συγγενείς του ζητώντας λύτρα ύψους 10.000 ευρώ,δήθεν για να τον απελευθερώσουν.

Πρόκειται για τους MUSTAF AHMED του MERDIN και της EMNA ΒΙΒΙ 45, WARIS MUHAMMAD του KHAN CHAUDHRY SARDAR και της NAZIR BEGUM 44 και ALI AKHTAR του SAD MUHAMMAD και της ANAYAT BIBI 40 χρόνων, που είχαν συλληφθεί στις 30 Μαΐου στη Θήβα, στη Τρίπολη και στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, με επιχείρηση αστυνομικών της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, Θηβών και Τρίπολης.
Το χρονικό της υπόθεσης

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 14/03/2019 δηλώθηκε από φιλικό πρόσωπο του θύματος, η εξαφάνιση του, στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, οι αστυνομικοί του οποίου ξεκίνησαν άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό του.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες πριν από τρεις μήνες περίπου σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν την αρπαγή και την ανθρωποκτονία του 34χρονου ομοεθνή τους, ενώ στη συνέχεια ο 45χρονος και 40χρονος, εκβίαζαν τα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του θύματος.

Ειδικότερα, ο 40χρονος δράστης, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας και γνώριζε τον 34χρονο, τον έφερε σε επαφή με τον 45χρονο δράστη, προκειμένου να κανονίσουν μεταφορά του τελευταίου και άλλων ομοεθνών του, με το αυτοκίνητο του θύματος από το Άργος στη Βοιωτία.

Το θύμα συμφώνησε να μεταφέρει τους ομοεθνείς του και στις 11-3-2019 μετέβη με το αυτοκίνητό του στο Άργος, όπου παρέλαβε τον 45χρονο και κινήθηκε προς την Βοιωτία.

Κατά τη διαδρομή, στο ύψος του Ελαιώνα Θηβών, το θύμα παρέλαβε στο αυτοκίνητό του και τον 44χρονο δράστη και συνέχισε την πορεία του προς την Ασωπία Βοιωτίας, όπου οι δυο δράστες τον οδήγησαν σε δύσβατη δασική περιοχή και αφού τον αποβίβασαν από το όχημά του, τον δολοφόνησαν.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας εντόπισαν τον τόπο που διαπράχθηκε η ανθρωποκτονία και βρήκαν τη σορό του θύματος, ενώ το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στις 12/03/2019, στη περιοχή Άρμα Σχηματαρίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τανάγρας, με όλα τα έγγραφα του στο εσωτερικό του.

Επιπλέον, από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, προέκυψε ότι ο 45χρονος και ο 40χρονος μετά την ανθρωποκτονία, εκβίαζαν φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του θύματος, αναφέροντας τους ψευδώς ότι είναι ζωντανός και τον κρατάνε όμηρο, ζητώντας τους 10.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψαν ενδείξεις και εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών σε τουλάχιστον τέσσερις υποθέσεις αρπαγής αλλοδαπών και εκβίασης συγγενικών τους προσώπων, ενώ τους τελευταίους δυο μήνες σχεδίαζαν να διαπράξουν ακόμη δυο αρπαγές ομοεθνών τους.

Οι δράστες είχαν διακριτούς ρόλους και πιο συγκεκριμένα ο 45χρονος επέλεγε τα θύματα, σύμφωνα με την περιουσιακή κατάσταση τους και αναλάμβανε τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των θυμάτων.

Ο 44χρονος συμμετείχε στη διάπραξη των αρπαγών και ο 40χρονος συνεργός τους συνέλεγε τις πληροφορίες για τα θύματα, όπως τη διεύθυνση τους και τα τηλέφωνα τους, ενώ έβρισκε κατάλληλους χώρους για την παράνομη κατακράτησή τους.

Επιπλέον, οι δράστες λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις που άνηκαν σε τρίτα πρόσωπα, προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις αστυνομικές αρχές.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θηβών τους έχει ασκήσει δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με σκοπό να εξαναγκαστεί άλλος σε πράξη για την οποία δεν έχει υποχρέωση, απλή συνέργεια στην αρπαγή, ληστρική εκβίαση από κοινού, ανθρωποκτονία με πρόθεση από κοινού, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και απόπειρα εκβίασης από κοινού.

Ωστόσο, η Ασφάλεια Δυτικής Αχαΐας έχει ενδείξεις ότι οι τρεις αλλοδαποί εμπλέκονται σε τουλάχιστον άλλες τέσσερις αρπαγές ομοεθνών τους και εκβίαση των συγγενών τους. Γι’ αυτό, παρακαλεί όποιον έχει σχετικές πληροφορίες να επικοινωνήσει μαζί της, διασφαλίζοντας την ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Προηγούμενο άρθροΘρίλερ στον Νέο Βουτζά: Βρήκαν πτώμα σε αυλή σπιτιού
Επόμενο άρθροΤο Κορινθιακό Θέατρο “Βασίλης Ρώτας” επισκέπτεται το Κέντρο Κράτησης Νέων Κορίνθου