Αρχική Eπικαιρότητα Δίκη Χρυσής Αυγής: Ομολόγησε ο κατηγορούμενος ότι έκανε το κρίσιμο τηλεφώνημα πριν...

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ομολόγησε ο κατηγορούμενος ότι έκανε το κρίσιμο τηλεφώνημα πριν από τη δολοφονία Φύσσα

Με την απολογία του Ιωάννη Άγγου, που κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Άγγος έδωσε τη δική του εκδοχή ενώπιον του δικαστηρίου για τη δολοφονία του 34χρονου στην καφετέρια «Το Κοράλλι» στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο Άγγος παραδέχτηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πως μέσα από την καφετέρια «Το Κοράλλι» ειδοποίησε τηλεφωνικά τον Ιωάννη Καζαντζόγλου, στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και του είπε ότι «υπάρχουν κάποιοι εδώ που μας ενοχλούν και θα φύγουμε».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άγγος ειδοποίησε τον Καζαντζόγλου, ο οποίος φέρεται να μίλησε με τον Ιωάννη Πατέλη, πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, που ειδοποίησε τον Γιάννη Λαγό.

Ακολούθησε στη συνέχεια ομαδικό μήνυμα που εστάλη από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας στα μέλη της Χρυσής Αυγής ώστε να μεταβούν επειγόντως στα γραφεία της οργάνωσης.

Στην απολογία του ο Ιωάννης Άγγος υποστήριξε ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013 βρίσκονταν στην καφετέρια «Το Κοράλλι» μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Λ. Τσαλίκη, προκειμένου να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Ξεκίνησε ο αγώνας και μετά από κανένα δεκάλεπτο η παρέα του Φύσσα άρχισε να μας ενοχλεί. Μας έβριζαν, έλεγαν ότι το μαγαζί ήταν δικό τους, ότι θα μας σφάξουν με κονσερβοκούτια και θα μας πετάξουν στο Μελιγαλά, ότι το Κερατσίνι ήταν δικό τους», είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως αναχώρησε από την καφετέρια περίπου 15 λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας.

Όπως ισχυρίστηκε, πήγε στο σπίτι του το οποίο βρίσκεται δίπλα στην καφετέρια και τα μεσάνυχτα άκουσε «τα ουρλιαχτά της κοπέλας του Φύσσα», οπότε κατέβηκε κάτω.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, εκεί, κάτω από το σπίτι του έμαθε από αστυνομικό πως «μαχαιρωσαν ένα παλικάρι και έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά». Τότε – ανέφερε – γύρισε σπίτι και τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιάννη Πατέλη να τον ρωτήσει για τον Ρουπακιά γιατί τον ήξερε. Σύμφωνα με τον Άγγο, ο Πατέλης δεν ήξερε τίποτα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου ο Ιωάννης Άγγος υποστήριξε στην απολογία του πως όλα τα τηλεφωνήματα που έκανε σε μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, που ήταν και ο ίδιος μέλος, αφορούσαν είτε τον αγώνα είτε κάποια θέματα ενόψει της ίδρυσης Σωματείου στην Ζώνη του Περάματος.

Η απολογία του Ιωάννη Άγγου θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η Μάγδα Φύσσα κατέρρευσε όταν οι αστυνομικοί πέρασαν από κοντά της τον δράστη της δολοφονίας του γιου της, Γιώργο Ρουπακιά, για να τον οδηγήσουν στο εδώλιο.

Η μητέρα του 34χρονου αδικοχαμένου μουσικού, έπειτα από δεκάδες συνεδριάσεις που ο Ρουπακιάς ήταν απών από τη διαδικασία, τον είδε ξανά δίπλα της, μη μπορώντας να ηρεμήσει και να κρατήσει τα δάκρυα της. Ήταν τόση η φόρτισή της που κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα κλαίγοντας. Η γυναίκα φανερά ταραγμένη με τη βοήθεια κοντινών της προσώπων βγήκε για λίγο από την αίθουσα, αφού είπε στην πρόεδρο που την ρώτησε αν είναι εντάξει, ότι δεν χρειάζεται να διακόψει τη διαδικασία.

Ο Ρουπακιάς είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό εδώ και περίπου τρία χρόνια και έτσι οδηγήθηκε σήμερα στο δικαστήριο συνοδεία αστυνομικών. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν κατ’ αλφαβητική σειρά με τον δράστη της δολοφονίας του μουσικού να είναι δέκατος στη λίστα.

Συνολικά 14 από τους 18 κατηγορούμενους για την υπόθεση Φύσσα προσήλθαν σήμερα στο εδώλιο Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώ απόντες, κατά την πάγια τακτική τους, είναι οι κατηγορούμενοι ως διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος, ανάμεσα στους οποίους και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Πηγή: eleftherostypos.gr