Αρχική Ν. Αρκαδίας Κάτοικοι της Κώμης στο Πε.Συ.: Ζήτησαν στήριξη για τις ζημιές από την...

Κάτοικοι της Κώμης στο Πε.Συ.: Ζήτησαν στήριξη για τις ζημιές από την κακοκαιρία – Αίτημα για “έκτακτη ανάγκη” (Βίντεο)

Κλιμάκιο της Περιφέρειας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Π.Τατούλη θα επισκεφτεί και πάλι την πληγείσα περιοχή 

Κάτοικοι της Κώμης, αλλά και των γύρω χωριών (Κανδήλα, Λίμνη), καθώς και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΑ Τάκης Θεοδωρόπουλος βρέθηκαν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την απόγνωσή τους για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα χωριά τους από την πρόσφατη κακοκαιρία και ζήτησαν να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς και να γίνει άμεση γρήγορη αποκατάσταση του δρόμου που έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές, γιατί οι κτηνοτρόφοι δεν ξέρουν πώς να μεταφερθούν στα ποιμνιοστάσιά τους αλλά και πώς να μεταφέρουν το γάλα.

Τα προβλήματα είναι πολλά και όπως ειπώθηκε από τους δύο Αντιπεριφερειάρχες, Βαγγέλη Γιαννακούρα και Γιώργο Ρουμελιώτη, αλλά και από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, από την πρώτη στιγμή η περιφερειακή αρχή ήταν παρούσα και είδε από κοντά τα προβλήματα και προχώρησε, χωρίς να έχει αρμοδιότητα, αφού ο δρόμος είναι δημοτικός, σε κάποιες πρώτες παρεμβάσεις, αφού, όπως τονίστηκε, η οριστική αποκατάσταση των ζημιών απαιτεί χρόνο και χρήμα και δεν μπορεί να γίνει άμεσα.

Επίσης έγινε αναφορά και σε άλλα επιμέρους θέματα, όπως το κεντρικό κανάλι στην Κανδήλα και τα συμπληρωματικά έργα που θα υλοποιηθούν και αυτά άμεσα.

Ο κ.Τατούλης επεσήμανε πως για να υπάρξει κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα πρέπει η τοπική κοινότητα να απευθύνει αίτημα στο Δήμο και αυτός με τη σειρά του στην Περιφέρεια, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες.

Ενημέρωσε δε πως αύριο κλιμάκιο της Περιφέρειας με επικεφαλής τον ίδιο και τεχνικούς θα βρεθεί στην περιοχή (για δεύτερη φορά) ώστε να δουν τι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν.

Δείτε αποσπάσματα από τη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στο βίντεο.

Πηγή: drt915.gr, kalimera-arkadia.gr