Αρχική Eπικαιρότητα ΥΠΕΣ -Εθνικές εκλογές: Καθορισμός εκλογικών κέντρων και τμημάτων (εγκύκλιος)

ΥΠΕΣ -Εθνικές εκλογές: Καθορισμός εκλογικών κέντρων και τμημάτων (εγκύκλιος)

Εγκύκλιο σχετική με τον καθορισµός εκλογικών τµηµάτων και καταστηµάτων ψηφοφορίας για τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι  από τις διατάξεις του άρθρου 55,του π.δ. 26/2012 ορίζεται ότι τα εκλογικά τµήµατα και τα αταστήµατα ψηφοφορίας ορίζονται µε απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότηητας της έδρας του νοµού, µε την οποία γίνεται η κατανοµή των εκλογέων στα εκλογικά τµήµατα.

Επίσης σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 55 παρ. 2 όπως αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 10 παρ.4 του ν.4239/2014, ο χρόνος έκδοσης των αποφάσεων του Αντιπεριφερειάρχη για τον ορισµό των εκλογικών τµηµάτων και καταστηµάτων ψηφοφορίας ορίζεται σε δέκα (10) ηµέρες το αργότερο µετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.ADVERTISING

Ωστόσο, επειδή η κλήρωση των µελών των εφορευτικών επιτροπών, ο διορισµός των δικαστικών αντιπροσώπων κ.λπ. γίνονται µε βάση την απόφαση ορισµού των εκλογικών τµηµάτων και καταστηµάτων ψηφοφορίας, η ανωτέρω προθεσµία δεν πρέπει σε καµία περίπτωση να εξαντληθεί, αλλά αντίθετα οι ανωτέρω αποφάσεις σας θα πρέπει να σταλούν αµέσως µετά την προκήρυξη των εκλογών.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Προηγούμενο άρθροΠαράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας Σχίνου και Πισίων στο Κτηματολόγιο
Επόμενο άρθροΠαρουσιάστηκε το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Κορινθία (Βίντεο)