Αρχική Eπικαιρότητα Συγκλονίζει η ομολογία της μητροκτόνου: «Δεν άντεχα άλλο, τη σκότωσα για να...

Συγκλονίζει η ομολογία της μητροκτόνου: «Δεν άντεχα άλλο, τη σκότωσα για να τη λυτρώσω»

«Η μητέρα μου είχε κάνει πρόσφατα μία επέμβαση και από την ημέρα που επέστρεψε από το νοσοκομείο η άνοιά της είχε χειροτερέψει.

Μου έλεγε συνεχώς πως επιθυμούσε να πάει να συναντήσει τους γονείς της που είχαν πεθάνει. Εκείνη την ημέρα ήταν ξαπλωμένη και άρχιζε πάλι να μου φωνάζει και να μου λέει ότι ήθελε τους γονείς της», ανέφερε στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς η 69χρονη γυναίκα, η οποία σκότωσε την ίδια της τη μητέρα μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν στο Γουδί και την εγκατέλειψε λίγα μέτρα πιο κάτω τυλιγμένη μέσα σε μία κουβέρτα και δεμένη με σπάγκο, το απόγευμα του Σαββάτου.

«Δεν άντεχα άλλο αυτήν την κατάσταση και αποφάσισα ότι ήταν η καλύτερη στιγμή να της κάνω το χατίρι και να πάει να συναντήσει τους γονείς της. Της έκλεισα το στόμα με μία ταινία. Αντέδρασε λίγο, αλλά εγώ επέμενα και δευτερόλεπτα αργότερα δεν μπορούσε να αναπνεύσει», πρόσθεσε στους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.

Το χρονικό

Ολα έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην ισόγειο κατοικία όπου έμεναν τα τελευταία χρόνια μάνα και κόρη μετά τον χωρισμό της 69χρονης με τον σύζυγό της. Η 92χρονη γυναίκα αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα και η κόρη της τη φρόντιζε. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, αποφάσισε να τη σκοτώσει για να τη «λυτρώσει» από την ταλαιπωρία της, καθώς έπασχε από άνοια και οι καυγάδες τους ήταν σχεδόν καθημερινοί.

Η 69χρονη κάποια στιγμή μέσα στο μεσημέρι δεν άντεξε και αποφάσισε να δολοφονήσει την ίδια της τη μητέρα, κλείνοντας το στόμα και τη μύτη της, αφού πρώτα την ξυλοφόρτωσε. Οταν κατάλαβε πως η μητέρα της δεν ήταν πλέον εν ζωή αποφάσισε να «ξεφορτωθεί» τη σορό της. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που την τύλιξε σε μία κουβέρτα και τη μετέφερε στην οδό Σινώπης 49.

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου ένας υπάλληλος του ΟΤΕ που δούλευε στα έργα που γίνονται στην περιοχή είδε τη σορό της άτυχης 92χρονης τυλιγμένη μέσα στην κουβέρτα και κάλεσε άμεσα την αστυνομία. «Ξεχνούσε τα πάντα και πολλές φορές μού έλεγε ότι έκλεβα πράγματα που δεν έβρισκε. Οι τσακωμοί μας ήταν καθημερινοί και κάθε μέρα χειροτέρευαν. Ζούσα μαζί της από την ημέρα που χώρισα με τον σύζυγό μου και κάθε μέρα ήταν χειρότερη από την άλλη», είπε στους αστυνομικούς, ενώ δεν δίστασε να τους περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να ξεφορτωθεί τη μητέρα της: «Κουράστηκα να τη σέρνω και την άφησα στο σημείο που τη βρήκατε. Επέστρεψα στο σπίτι και νόμιζα ότι είχε τελειώσει το θέμα».

Εξιχνίαση

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στον «Ε.Τ.», οι άνδρες του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να εξιχνιάσουν το έγκλημα. Οταν έφτασαν στο σημείο αρχικά δεν μπορούσαν να ταυτοποιήσουν την άτυχη ηλικιωμένη. Ωστόσο, κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να εντοπίσουν αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είδε μία «αδύνατη γυναίκα με κοντά μαλλιά και κόκκινη μπλούζα» να μεταφέρει την κουβέρτα με «μεγάλη δυσκολία». Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη της 69χρονης γυναίκας, η οποία παρά το γεγονός πως η μητέρα της έλειπε από το σπίτι, εκείνη δεν την… αναζήτησε.

«Ηταν μία γυναίκα πάρα πολύ αδύνατη. Βλέπω να κατεβαίνει από τη γωνία της Παπαδιαμαντοπούλου, είχε τυλιγμένο αυτό το πτώμα και εγώ δεν ήξερα ότι είναι πτώμα. Λέω, καλά, αυτή η γυναίκα τι δύναμη έχει, γιατί καταλάβαινα ότι είναι βαρύ. Πώς το σέρνει αυτό το πράγμα;», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Το άφησε απέναντί μου στην πολυκατοικία και λέω πού πάει τώρα αυτή τρέχοντας; Απέναντι από την Παπαδιαμαντοπούλου στο στενό μπροστά σε ένα φαρμακείο στεκόταν ένας κύριος κάποιας ηλικίας και πάει σε αυτόν, τον πιάνει λίγο από τον ώμο, τον ταρακουνάει και λέω τώρα τσακώνονται για το χαλί», σημειώνει η αυτόπτης μάρτυρας, η οποία και αναγνώρισε την 69χρονη στη ΓΑΔΑ. Τελικά το πρωί της Κυριακής η 69χρονη ομολόγησε πως σκότωσε τη μητέρα της, συνελήφθη από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή σήμερα το πρωί.

Νεκρός φύλακας μετά από ληστεία

Μυστήριο με τον θάνατο ενός 51χρονου άνδρα επικρατεί από χθες στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες γύρω στις δύο και μισή τα ξημερώματα μία γυναίκα κάλεσε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ και δήλωσε πως ο αλβανικής καταγωγής πατέρας της που ήταν υπάλληλος σεκιούριτι την πήρε τηλέφωνο και της είπε ότι ληστές τον έχουν δέσει και τον έχουν χτυπήσει στη μεταφορική εταιρεία, που στεγάζεται στον Κορυδαλλό, στην οδό Δερβενακίων.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, το θύμα είχε πρόβλημα με την καρδιά του και φορούσε βηματοδότη. Τα αίτια του θανάτου του άνδρα αναμένεται να διευκρινιστούν από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής ενώ την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η ασφάλεια.