Αρχική Ν. Κορινθίας Εντυπωσίασε η “Πανσέληνος της Φράουλας” φωτίζοντας τον Ναό του Απόλλωνα στην Αρχαία...

Εντυπωσίασε η “Πανσέληνος της Φράουλας” φωτίζοντας τον Ναό του Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο (Εικόνες)

Μάγεψε η «Πανσέληνος της Φράουλας» ή αλλιώς «Πανσέληνος των Ρόδων και του Μελιού», το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι του καλοκαιριού.

Εντυπωσιακές ήταν και οι εικόνες που μας χάρισε η Πανσέληνος, φωτίζοντας τον Ναό του Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο.

Το ουράνιο φαινόμενο είναι εντυπωσιακό και ορατό από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σύμφωνα με τη NASA, το φεγγάρι είναι ολόγιομο ήδη από το Σάββατο το βράδυ και θα παραμείνει έως και το πρωί της Τρίτης.

Το συγκεκριμένο όνομα προέρχεται από την σύντομη περίοδο συγκομιδής της φράουλας στη βορειοανατολική Αμερική. Για την ίδια πανσέληνο, ωστόσο, υπάρχει και ένα παλιό ευρωπαϊκό όνομα: το «Honey Moon» («Πανσέληνος του Μελιού») ή «Mead Moon». Mead σημαίνει υδρομέλι. Πρόκειται για ένα ποτό που δημιουργείται από τη ζύμωση μελιού με νερό και μερικές φορές με φρούτα, μπαχαρικά, δημητριακά και λυκίσκο.

Η παράδοση του να αποκαλείται ο πρώτος μήνας του γάμου «honeymoon», θεωρείται πως χρονολογείται από το 1500 και ίσως ακόμα να συνδέεται και με την «Πανσέληνο του Μελιού», είτε λόγω του εθίμου πολλά ζευγάρια να παντρεύονται τον Ιούνιο είτε επειδή η Πανσέληνος του Μελιού είναι η πιο γλυκιά πανσέληνος του χρόνου.

Υπάρχει όμως και μια ακόμα θεωρία, που υποστηρίζει ότι στα τέλη του Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου, το μέλι ήταν ώριμο και έτοιμο να μαζευτεί από τις κυψέλες , γι’ αυτό και ο συγκεκριμένος μήνας ήταν ο πιο «γλυκός».

Η εν λόγω Πανσέληνος έχει ένα ακόμα όνομα, καθώς κάποιοι Ευρωπαίοι την αποκαλούσαν ως «Πανσέληνο των Ρόδων», λόγω του χρώματος που έπαιρνε η Σελήνη κατά τη διάρκεια του φαινομένου: ένα απαλό κόκκινο…

Προηγούμενο άρθροΣυγκλονίζει η ομολογία της μητροκτόνου: «Δεν άντεχα άλλο, τη σκότωσα για να τη λυτρώσω»
Επόμενο άρθροΠανελλήνιες 2019 – ΓΕΛ: Μέτριας δυσκολίας τα θέματα στην Βιολογία