Αρχική Eπικαιρότητα Στην Τουρκία σήμερα αντιπροσωπεία του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Στην Τουρκία σήμερα αντιπροσωπεία του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Στην Τουρκία μεταβαίνει σήμερα, Δευτέρα, ελληνική αντιπροσωπεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να συνεχίσει τις επαφές τεχνικού επιπέδου για την υλοποίηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας -που γίνεται υπό τη σκιά της κλιμακούμενης έντασης ανάμεσα σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο- θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι και τις 22 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια των επαφών θα διερευνηθούν οι δραστηριότητες και οι ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Επιτελείο της Τουρκίας επισκέφθηκε την Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Μαΐου τουρκική αντιπροσωπεία μετέβη στην Αθήνα και είχε διαβουλεύσεις με τις ελληνικές Αρχές για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Ηδη από εκείνες τις μέρες είχε ενταθεί η τουρκική προκλητικότητα σε ό,τι αφορά την ανατολική Μεσόγειο και τις γεωτρήσεις. Οι προσπάθειες για εκ νέου ενεργοποίηση και διεύρυνση των ΜΟΕ συμφωνήθηκαν κατά την τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πηγή: eleftherostypos.gr