Αρχική Ν. Κορινθίας Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας 5Φ στην Κόρινθο (Εικόνες)

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας 5Φ στην Κόρινθο (Εικόνες)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο τρίτος εθελοντικός καθαρισμός των ακτών της Κορινθίας που διοργάνωσε η ομάδα Vegan Κορινθίας. Ο τρίτος καθαρισμός έλαβε μέρος στην παραλία 5Φ.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά ο απολογισμός ήταν θλιβερός όπως και οι εικόνες που αντίκρισαν οι εθελοντές.

Στο σημείο βρέθηκαν πολλά απορρίμματα. Πολλά πλαστικά, δίχτυα, οικοδομικά υλικά επικίνδυνα για τους λουόμενους, ξύλα, καλάμια, πολλά καπάκια τα οποία η ομάδα συλλέγει για τον οποιοδήποτε σκοπό μέχρι και σακιά από φυτοφάρμακα τα οποία κατεβάζουν τα ρέματα με τις κακοκαιρίες. Η ζημιά στο οικοσύστημα τεράστια.

Χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 80 σακούλες σκουπιδιών για να απομακρυνθούν από την ακτή. Η ομάδα συνεχίζει το δύσκολο έργο της. Κάνουμε τις παραλίες μας καθαρότερες για την θαλάσσια πανίδα μας, για εμάς και τα παιδιά μας. Αξίζει να χάσουμε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας και να σώσουμε ένα ολόκληρο τοπικό οικοσύστημα!

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που έλαβαν μέρος με χαρά για την πράξη τους και όλα τα παιδάκια μας που με ζήλο έκαναν αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς για το μέλλον τους! Εμείς οι εθελοντές παρακαλούμε τους πολίτες να είναι πιο συνειδητοποιημένοι ως προς το περιβάλλον,και να προσφέρουν εθελοντισμό. Όραμά μας…… Ένας νομός καθαρότερος με ακτές ασφαλέστερες για εμάς,τα παιδιά μας και την θαλάσσια πανίδα μας.

Σας Ευχαριστούμε θερμά!Κοινοποιούμε, για την αλλαγή που θέλουμε να δούμε!

Πηγή: korinthostv.gr

Προηγούμενο άρθροΠρόγνωση καιρού: Επιδείνωση ανήμερα του Αγίου Πνεύματος με βροχές και ζέστη
Επόμενο άρθροΜε μεγάλη επιτυχία ο 5ος Ποδηλατικός γύρος Αγίων Θεοδώρων (Βίντεο)